Abonnementsartikel

Fødevareminister Dan Jørgensen indleder i dag besøg, der skal styrke dansk fødevareeksport til Sydkorea og Kina

Besøget, der indledes i Seoul og slutter i Beijing på lørdag, har til formål at styrke de politiske og erhvervsmæssige relationer med Kina og Sydkorea.

- Den russiske embargo har tydeligt vist, hvor vigtigt det er, at vi styrker indsatsen på nye markeder. Heldigvis har kineserne for længst fået smag for danske fødevarers kvalitet og høje sikkerhed. Og i Sydkorea efterspørges der danske ingredienser og svinekød. Selv den danske hotdog med ristede løg har indtaget landet. Men derfor skal vi alligevel hele tiden anstrenge os for at finde endnu flere aftagere, siger Dan Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enormt potentiale

Fødevareministerens besøg skal dels bruges til at bane vejen for danske fødevarer, dels styrke samarbejdet med de sydkoreanske og kinesiske myndigheder.

- Den galoperende, økonomiske vækst i både Kina og Korea har skabt en voksende middelklasse, der er villig til at betale for kvalitet og sikkerhed, som netop er det, vi kan levere. Derfor er det også helt afgørende, at vi vinder myndighedernes tillid, så endnu flere døre bliver åbnet fremover. Potentialet er enormt, siger Dan Jørgensen.

I Shanghai skal ministeren deltage i åbningen af den store Landbrugs- og fødevaremesse Food and Hotel China 2014 og derefter åbne den danske pavillon, der skal promovere danske fødevarer og fiskeri- og landbrugsprodukter.