Om lidt over et år kan vi fejre 10 års jubilæum med vores malkerobotter, og vi venter spændt på resultatet af de nyeste initiativer.

Køerne er livsnerven på vores ejendom, så da vi i 2011 byggede ny stald og udvidede ko-antallet til det dobbelte var velfærd og fremtidssikring nøgleord for byggeriet.

Bedst mulig dyrevelfærd, bedst mulige arbejdsforhold og mindst muligt slæbearbejde. Stalden har sengebåse til 300 køer som hver har cirka 10 kvadratmeter hver, 1 roterende børste pr. 40. ko, sand i sengebåsene, over 60 centimeter ædeplads pr. ko samt god plads ved alle vandkar. Der er porte i siden som sikrer, at der er mulighed for at lukke dem på græs, hvis det skulle blive aktuelt.

Vi har en lidt højere behandlingstid end landsgennemsnittet, men til gengæld har det resulteret i en forbedring af flowet.

Vibeke Jørgensen

Køerne har døgnet rundt fri adgang til malkerobotterne. Dyrene bliver malket 2,9?3,1 gang i døgnet i gennemsnit og har cirka 1,4 afvisninger samt en dagsydelse på 38,9 i Lely med en fedtprocent på 4,23 og en proteinprocent på 3,63.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind