New Holland har gode forventninger til producentens nye CH-mejetærsker, som gør dem repræsenteret i et helt nyt mellemklasse-segment med en hybrid-tærsker.

Med et årligt salg på knap 7.500 mejetærskere i Europa, med primært ryste- og rotormejetærskere, findes der et ikke ubetydeligt mellemklasse-segment til de mellemstore bedrifter, hvor kapaciteten overstiger en ryste-mejetærsker, men prisen ikke løber op i en ren rotormejetærsker.

- Der bliver cirka solgt 600 enheder om året i Europa i dette segment, og vi har indtil nu ikke rigtigt været ordentligt repræsenteret i dette segment, men det bliver vi nu, fortæller Tonny Grønne, produktchef for høstmaskiner hos New Holland.

rich-media-1
New Holland CH-mejetærsker-serien består indtil videre af én enkelt model.

Han håber på 20-30 procent af markedsandelene med den nye CH-mejetærskere, som New Holland kalder for en Cross-over maskine, forstået på den måde, at man har taget en ryste-mejetærsker, og erstattet rysterne med to langsgående rotor.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Maskinen er bygget på CX6-serien ramme, hvilket vil sige, at vi har samme 600 millimeter tærskecylinder, og derefter 3,45 meter lange rotorer. Halmen afleveres til rotorerne med halmmøllen, som topføder rotorerne, hvilket giver en rigtig god vinkel på rotormodulet, og sikre en ens artet fødning, fortæller Tonny Grønne.

I Danmark forventer Tonny Grønne, at der bliver tale om fem til seks maskiner om året i dette segment.

Det totale mejetærskersalg i Danmark ligger på cirka 200 enheder.

rich-media-2
Der var fremvisning for danske og svenske journalister i det svenske, tirsdag den 18. august.

Større udskillelses-areal

Sammenlignet med ryste-mejetærskeren, som har et udskillelses-areal på 2,4 kvadratmeter, så har CH-hydridmaskinen et udskillelses-areal på 2,9 kvadratmeter, og det er blandt andet her, man kommer til at mærke kapacitetsforøgelsen ifølge New Holland.

.- Maskinen tilgodeser desuden de mere fugtige afgrøder, som vi kender det her fra Norden, hvor ryste-maskinen ofte har en tendens til først at spilde over rysterne, når afgrøden begynder at blive fugtig og svært at tærske, fortæller Tonny Grønne, som desuden påpeger, at et drevet udskillesareal er langt mere effektiv end rysterens.

Maskinen er bygget på samme fabrik i Polen, som New Holland skæreborde samt CX 6-serien, da CH-serien bygger på samme mejetærsker ramme.

CH7.70 bliver den foreløbelige eneste model i den helt nye mejetærsker-serie fra New Holland, og modellen yder 374 hestekræfter. New Holland fortæller, at hybrid-konceptet, med en tærskecylinder foran de to rotorer giver 25 procent mere kapacitet sammenlignet med ryste-mejetærskerne i samme segment.

Soldkassen er i øvrigt identisk med CX 6.90, hvilket betyder, at den blandt andet er udstyret med Opti-Fan-teknologien, som er automatisk kompensering for bakket terræn, når maskinen kører op og ned ad bakker, vil maskinen justere luftmængden på soldene: Systemet reducerer blæserens hastighed, når der køres op ad bakke, så der ikke spildes korn ud af mejetærskeren, og hastigheden øges, når der køres ned ad bakke, for at forhindre, at soldkassen blokeres.