Lyt til artiklen:

Endnu større kapacitet i ny HD-rundballepresser

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Abonnementsartikel

De fire vestjyske New Holland forhandlere, der udstilller på Agromek, kan præsentere danmarksnyheden Pro-Belt 190 på stand M9500.

På Agromek stand M9500 står de fire vestjyske forhandlere: Skjern Maskinforretning, Anker Bjerre, J. Hundahl og Traktorgården Give.

Blandt de blanke maskiner på standen står en danmarksnyhed, nemlig den nye Pro-Belt 190 der er en HD-version af den nuværende Roll-belt, og skal henvende sig til de kunder der har brug for en rundballepresser med større kapacitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pro-Belt er bygget væsentligt kraftigere end Roll-belt, hvilket kan ses allerede når man kigger på trækkets opbygning og de kraftige kæder og lejer på rundballepresseren.

På Pro-Belt er transmissionen for enden af PTO-akslen en T-Transmission, hvor trækkraften fordeles ud til begge sider. Venstre side trækker ballekammeret, mens højre side trækker snitter og pick-up.

rich-media-2
T-transmissionen fordeler trækkraften til begge sider, til henholdsvis ballekammer og snitter/pick-up. Foto: Uffe S. Kristensen.

Stor kapacitet

Pro-Belt leveres i to størrelser på 165 og 190 cm, og rundballepresseren er modulopbygget så flere komponenter går igen på begge modeller. For eksempel er forreste del af presseren med pick-up, snitter og bindeapparat ens på begge modeller, hvor et modul med de to øverste valser til remmene bestemmer presserens ballestørrelse.

Der er mulighed for at vælge med eller uden Cropcutter snitter, og et valg imellem 15 eller 25 knive når den er med snitter. Knivbunden har en sensor der måler belastningen der vises i displayet, så chaufføren kan enten hæve eller sænke hastigheden for optimal kapacitet.

New Holland opgiver kapaciteten på Pro-Belt til cirka 30 tons pr time, og sammen med en større diameter end Roll-Belt giver det hurtigere presning og færre baller med den nye Pro-Belt.