Lyt til artiklen:

New Holland synkroniserer kornvogn og mejetærsker

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Tiden hvor man ligger ved siden af mejetærskeren og nøje styrer hastigheden på traktoren, mens man sikrer sig, at man er placeret rigtigt er snart ovre.

Det mener de i hvert fald hos New Holland, hvor de sammen med Raven introducerer Racen Cart Automation, som skal synkronisere mejetærskerens og kornvognens bevægelser, så tømningen bliver så glat og flydende en bevægelse som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Raven Cart Automation er en stor fordel for landmænd, som vil øge kontrollen i marken og minimere antallet af fejlkilder, som eksempelvis spild ved tømning og træthed hos maskinføreren, siger Paul Welbig, der er marketingsdirektør for præcisionsteknologi hos New Holland.

Mejetærskerpiloten bestemmer

Selvom navnet antyder automation, så er det ikke slut med maskinfører på hverken mejetærsker eller traktor. Systemet fungerer som en assistance til styringen, og gør det muligt for piloten på mejetærskeren at diktere hvor og hvor hurtigt kornvognen skal køre under tømning.

Når kornvognen er inden for cirka 60 meter af mejetærskeren, bliver det muligt for piloten at synkronisere kornvogn med tømmesneglen.

For at gøre det, skal traktorføreren slå automatisk styring til, og så kan mejetærskerpiloten styre kornvognens position, hastighed og retning.

Når vognen er fyldt får traktorføreren kontrollen tilbage, og kan i ro og mag køre videre og tømme vognen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

GPS og radio

Raven Cart Automation har et simpelt interface med ganske få knapper. Foruden at reducere spild og træthed hos maskinførere kan systemet også reducere den tid det tager, at lære en ny ansat at køre fra.

Systemet benytter sig af radiostyring, som kombineres med input fra GPS. I systemet kan hver mejetærsker synkroniseres med op til seks traktorer, som også er udstyret med Raven Cart Automation.

Systemet kan fås til de fleste New Holland-modeller som har CVT eller PST transmission - det vil sige modelår 2020 eller nyere, mens syv mejetærskermodeller fra modelår 2015 og fremad kan bruge systemet: CR6.80, CR6.90, CR7.80, CR8.90 CR9.90, CR10.90 og CR11.