Så er den gal igen: John Deere-autostyringsanlæg blev i weekenden stjålet fra jysk maskinstation. Ejer opfodrer til at autostyrings-hattene låses inde.

Kibæk Maskinstation vågende mandag morgen op til et grimt syn i ét af maskinstationens maskinhuse: fire autostyringsanlæg var blevet stjålet.

- Der er tale om tre John Deere-anlæg fra tre John Deere-traktorer og ét Trimble-anlæg fra en Terra-Gator, fortæller Brian Bang, medindehaver af Kibæk Maskinstation.

- Vi bliver nød til at tage autostyringshattene af hver aften og låse dem inde nu.

Brian Bang, Kibæk Maskinstation.

Han fortæller at tyvene er gået direkte efter anlæg, hvor styringen ikke foregår i traktorens integreret terminal, men tyvene udelukkende er gået efter eksterne skærme i traktorens kabine.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det tyder på, at det er topprofessionelle folk der er tale om, som ved hvad de går efter, og tilsyneladende går efter "færdigepakker", fortæller den jyske maskinstationsejer.

Sidste år var to jyske maskinstationer også ude for noget lignende, og i begge tilfælde var det også John Deere-systemer der blev stjålet.

Én af årsagerne kan være, at både antenne og controller sidder i én enhed på John Deere-systemet. Det gør det let, når der skal skiftes mellem to traktorer, men desværre også lettere for tyve.

Tag hatten af

- Vi bliver nød til at tage autostyringshattene af hver aften og låse dem inde nu, fortæller Brian Bang, som er meget ærgerlig over det ekstra postyr det pludselig kaster af sig, med ubudte gæster i maskinhuset.

- Det er jo meget let at tage antennen ned fra taget på traktoren, og når hatten sættes på igen, er det en god ide at kalibrere anlægget. Det tager et par minutter, fortæller Martin Hjort Kongsgaard fra Herborg Maskinforretning.

Han fortæller, at maskinforretningen hurtigt kan få maskinstationen koblet op på autostyring igen, da det blot er et spørgsmål om at sætte en ny antenne på traktorens tag, og en skærm i kabinen.

- Det er straks meget værre, hvis man har gemt en masse markdata på skærmen, og sprøjten måske er afhængig af de spor, som såmaskinen har lagt, fortæller Martin Hjort Kongsgaard.