Abonnementsartikel

Tobberup Maskinstation har oplevet GPS-tyveri to gange på samme måned - nu overvejer maskinstation en anden leverandør af traktorer og GPS-anlæg.

GPS-tyve har igen været på spil hos en dansk maskinstation. Denne gang er det gået ud over Tobberup Maskinstation nord for Hobro - og det er faktisk anden gang inden for en måned, at maskinstationen udsættes for tyveri af John Deere GPS-anlæg.

- I begyndelsen af juni fik vi stjålet to komplette anlæg, og nu er den så gal igen, fortæller Henrik Christoffersen, indehaver af Tobberup Maskinstation, som er voldsomt frustreret over situationen. Han er så frustreret, at han nu overvejer GPS-anlæg fra en anden producent end John Deere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er også uheldet at lynet slår ned to gange i træk, og vi får stjålet to GPS-anlæg fra de samme to traktor på én måned, og derfor har jeg også bestemt, at hvis det sker igen, så bliver de to John Deere-traktorer byttet ud med et andet mærke.

Maskinstationen har også andre traktormærker i maskinhuset end de to John Deere-traktorer, og her har tyvene ikke rørt GPS-anlægene, selvom de også var monteret på traktorerne.

- Derfor går jeg også kratigt med overvejelser om en anden levenrandør af GPS-anlæg end John Deere, fortæller Henrik Christoffersen.

Integeret terminaler

Normalvis har tyvene hovedsageligt gået efter de gule John Deere-hatte samt de eftermonteret 2630-terminaler i kabinen, men hos Tobberup Maskinstation har det været den integeret 4600-terminal, som tyvene er løbet med.

- Første gang vi havde besøg af tyvene har de brækket terminalerne af de integeret armlæn i traktorerne, mens de denne gang har skruet dem af. Faktisk var de denne gang kun sluppet afsted med én terminal, mens den anden sad løst på armlænet, så vi tror, at tyvene er blevet forstyrret under nattens arbejde, da den første mand mødte ind klokken 3 natten til torsdag den 21. juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tyveriet der dermed sket mellem midnat natten til torsdag den 21. juni og klokken 3 torsdag den 21. juni. Porten indtil maskinhuset på maskinstations adresse, hvor traktorerne var parkeret, var låst, men tyvene er sluppet ind alligevel.

Henrik Christoffersen fortæller dog, at arbejdsdagen kunne fortsætte med et nyt sæt GPS-anlæg fra Semler Agro, hvilket han er taknemlig for - men han påpeger dog stadig frustrationen under tyverierne fortsætter i landet.