Vindbylund vågede søndag den 9. april op til et sørgeligt syn på to John Deere-traktorer: Autostyringsanlægene var stjålet.

- Indbruddet er sket klokken 1 natten til søndag, hvor tyvene er blevet fanget på vores overvågningskamera, fortæller Carl Johan Schultz, som nu har mistet to af bedriftens ialt fem John Deere-autostyringsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De tre øvrige traktorer stod på en anden adresse, og derfor er det heldigvis kun to anlæg vi har mistede.

Det drejer sig igen om både StarFire-antenne, som er placeret på traktorens tag, samt skærm til styring i traktoren, hvor der her var tale om John Deeres 2630-terminal.

- Det er da rigtigt træls, og vi var netop begyndt at lægge vores marker ind i skærmene, så meget af det arbejde er pludselig forfra, fortæller den østjyske landmand.

Tag hattene af

Gert Freddy Jensen, servicechef hos den danske John Deere-forhandler Semler Agro opfodrede sidste år til, at man afmonterede de gule autostyrings- hattene på traktoren ved fyraften, og derefter tager dem med hjem under sengen:

- Det er bestemt ikke drengestreger vi har med at gøre, fortæller han og gør samtidigt opmærksom på, at det er vigtigt at autostyringsanlægget meldes stjålet til forhandleren, som derefter kan indsende stelnummeret på anlægget til John Deere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hos John Deere kan anlæggene spores, hvis de logger på RTK-signal i Region 2, som dækker Europa, fortæller servicechefen, som dog desværre også må indrømme, at tyvene med stor sandsynlighed går ind og laver frekvensstyringen om på anlæggene.

Derfor er opfodringen stadig, at alle hatte afmonteres hver nat.