Automatisk oplæsning:

Lone Andersen fortsætter som økologiens talerør i EU

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Lone Andersen er genvalgt som formand for Copa og Cogecas økologiarbejdsgruppe, og fortsætter dermed som økologiens talerør i EU.

Landbrug & Fødevarers viceformand Lone Andersen er blevet genvalgt uden modkandidater og fortsætter endnu to år på formandsposten som formand for Copa og Cogecas økologiarbejdsgruppe. Hun flankeres af to næstformænd fra henholdsvis Tyskland og Italien.

Økologi er højt på dagsordenen i EU og med EU-Kommissionens målsætning om mindst 25 procent økologisk areal i 2030, vil EU-arbejdet også de næste mange år få afgørende betydning for økologiudviklingen, mener Lone Andersen.

- Først og fremmest er jeg glad og taknemmelig over at blive genvalgt som formand og frontfigur for Copa og Cogecas økologiarbejde. Det giver mulighed for at være i direkte kontakt med beslutningstagerne i EU-institutionerne og også fremover at kunne være med til at sætte dagsordenen i økologiarbejdet i Bruxelles, siger hun.

Jord til Bord-strategien

Efter godt og vel syv års fokus på de kommende europæiske økologiregler, vil en stor del af det fremtidige økologiarbejde i EU være centreret omkring arbejdet med EU-Kommissionens Jord til Bord-strategi. Den skal blandt andet skabe en mere klima- og miljøvenlig fødevareproduktion, bevare biodiversiteten, give mere økologi og sikre at producenter kan leve af at producere fødevarer. I forhold til målsætningen om 25 procent økologisk areal i EU har Kommissionen offentliggjort en økologihandlingsplan med 23 indsatsområder, som vil være centrale i arbejde de kommende år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har så godt som afsluttet arbejdet og forhandlingerne om de kommende europæiske økologiregler, der skal træde i kraft fra 2022. Nu skal vi i et nyt sæt arbejdstøj for at nå EU-Kommissionens meget ambitiøse økologimålsætninger. Når økologien skal vækste, så skal vi først og fremmest sikre, at forbrugerne vil aftage varerne, og dernæst skal vi løbende forbedre den økologiske produktion, hvor vi kan. Vi har en god produktion, men vi kan blive endnu bedre, siger Lone Andersen.