Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Grøntsager i fokus på økologiens sommermøde
Abonnementsartikel
Produktionen af danske økologiske grønsager og madkultur var på dagsordenen i år til økologiens sommermøde.
Agernæs Øko på Sydfyn dyrker 470 hektar med blandt andet kål, løg hokkaido, ærter til pluk, salat, sukkermajs og selleri.
Landbruget dannede i år rammen for Økologisektionens sommermøde, hvor et af fokusområderne var produktion af netop økologiske grøntsager.
- Økologien er for tiden udfordret på pris og afsætning. I sådan en tid er det vigtigt, at vi også husker at se på muligheder. Her er produktion af frugt og grønt et oplagt emne at sikke næsen i. Både produktion i mindre skala og større skala, siger Hans Erik Jørgensen, der er formand for Økologisektionen i en pressemeddelelse.
Han finder det tankevækkende, at Danmark importerer økologiske fødevarer for i fem milliarder kroner, hvor frugt og grønt udgør 2,3 milliarder kroner
Ifølge han er nettoimporten af grønsager per indbygger i Danmark ti gange så højt som i gennemsnittet i EU.
Bruger få penge på mad
Et andet emne, der prægede den politiske debat mellem administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Merete Juhl, Hans Erik Jørgensen og de godt 70 fremmødte landmænd var, udover klima og Co2-afgifter, også smag, madkultur og danskernes fokus på pris og måltidets hurtighed.
- Danskerne bruger sammenlignet med andre meget få penge på mad, og vores spisekultur er ved at udvikle sig til noget, der skal overstås på rekordtid. Det vil vi i Landbrug & Fødevarer gerne være med til at ændre. Vi skal have madkultur og maddannelse. Det fortjener vores gode fødevarer, siger Merete Juhl
Økologisk sommermøde er en fast tradition i Økologisektionens aktivitetskalender.