Lyt til artiklen:

Grøntsager i fokus på økologiens sommermøde

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

Produktionen af danske økologiske grønsager og madkultur var på dagsordenen i år til økologiens sommermøde.

Agernæs Øko på Sydfyn dyrker 470 hektar med blandt andet kål, løg hokkaido, ærter til pluk, salat, sukkermajs og selleri.

Landbruget dannede i år rammen for Økologisektionens sommermøde, hvor et af fokusområderne var produktion af netop økologiske grøntsager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Økologien er for tiden udfordret på pris og afsætning. I sådan en tid er det vigtigt, at vi også husker at se på muligheder. Her er produktion af frugt og grønt et oplagt emne at sikke næsen i. Både produktion i mindre skala og større skala, siger Hans Erik Jørgensen, der er formand for Økologisektionen i en pressemeddelelse.

Han finder det tankevækkende, at Danmark importerer økologiske fødevarer for i fem milliarder kroner, hvor frugt og grønt udgør 2,3 milliarder kroner

Ifølge han er nettoimporten af grønsager per indbygger i Danmark ti gange så højt som i gennemsnittet i EU.

Bruger få penge på mad

Et andet emne, der prægede den politiske debat mellem administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Merete Juhl, Hans Erik Jørgensen og de godt 70 fremmødte landmænd var, udover klima og Co2-afgifter, også smag, madkultur og danskernes fokus på pris og måltidets hurtighed.

- Danskerne bruger sammenlignet med andre meget få penge på mad, og vores spisekultur er ved at udvikle sig til noget, der skal overstås på rekordtid. Det vil vi i Landbrug & Fødevarer gerne være med til at ændre. Vi skal have madkultur og maddannelse. Det fortjener vores gode fødevarer, siger Merete Juhl

Artiklen fortsætter efter annoncen

Økologisk sommermøde er en fast tradition i Økologisektionens aktivitetskalender.