Lyt til artiklen:

Tyskere i Danmark for at lære om økologisk omstilling i offentlige køkkener

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Tyskland er meget inspirerede af de danske økologi-tendenser og vil have økologisk spisemærke i de tyske kantiner. Derfor har en tysk delegation netop været på besøg hos Landbrug & Fødevarer. Formålet med besøget var at give den tyske delegation en forståelse for, hvad L&F er, og hvordan der bliver arbejdet med økologi.

- I Landbrug & Fødevarer har vi i mange år arbejdet med økologi på flere fronter. Vi understøtter etableringen af værdikæder og forståelse for både produktions- og afsætningsled, så alle led i værdikæden får støtte og forståelse for både sæson, arter, udbytte og tilberedning. Vi sætter ind overfor både producenter, grossister og køkkener, hvilket i høj grad kan inspirere de tyske repræsentanter i delegationen, siger Mette Gammicchia, der er afdelingschef for Marked & Ernæring i L&F i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Delegationen bestod af 25 personer med parlamentariske departementschefer, embedsmænd fra det tyske nationale fødevareministerie, embedsmænd og politikere fra delstatsministerier.

rich-media-2
Deltagerne var der blandt andet parlamentariske departementschefer og embedsmænd fra det tyske nationale fødevareministerie. Foto: L&F

Programmet omhandlede blandt andet besøg hos en af Københavns Madskoler og Herlev Hospital, hvor økologien er et væsentligt omdrejningspunkt ligesom arbejdet med at få økologi ind i offentlige udbud blev præsenteret af Københavns Kommune og økologi som integreret del i uddannelsesforløb hos Hotel og Restaurantskolen.

Besøget kommer som led i det samarbejde, som L&F har med den danske ambassade i Berlin. Her bliver der hvert år gjort en række indsatser for fortsat at udvikle det tyske marked, for at samle hele værdikæden og få grossister, producenter og storkøkkener tættere på hinanden.