Automatisk oplæsning:

L&F: Aftale er kulmination på et uskønt forløb

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Formand for L&F, Søren Søndergaard, glæder sig på minkavlernes vegne over, at der nu endelig er faldet en aftale om erstatning på plads.

- Vi er tilfredse med, at der langt om længe er landet en aftale. Det har været et langt og uskønt politisk forløb. Ikke en eneste minkavler har ønsket denne her situation, siger Søren Søndergaard som reaktion på minkaftalen om erstatning på 18,8 milliarder kroner til minkerhvervet, følgeerhvervene og nedrivning af produktionsanlæg.

- Jeg er glad for, at der er landet en bred aftale, hvor også en ansvarlige opposition har forhandlet til det sidste. Nu vil vi kigge aftaleteksten grundigt igennem sammen med Kopenhagen Fur og vores jurister. Aftalen er en foreløbig kulmination på et uskønt forløb, hvor staten på få timer lukkede et stolt og indbringende, dansk erhverv, siger formanden for L&F.

- På den tragiske baggrund er vi tilfredse med, at de danske minkavlerne og deres familier efter alt at dømme får en fornuftig erstatning, præcis som de har krav på ifølge grundloven og paragraf 73 om ekspropriation.

I den kommende tid skal L&F blive klogere på, hvornår erstatningen udbetales og hvordan den fordeler sig. '

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er tale om et meget stort beløb, men vi skal huske, at det blandt andet dækker over en række store investeringer, som minkavlerne har gjort i den tro, at de havde en fremtid for deres erhverv. Jeg har gennem hele processen efterlyst handling og tempo fra Christiansborg, siger Søren Søndergaard.

Formanden for L&F vil gerne kvittere for det store arbejde flere politikere har leveret for at få enderne til at mødes.

- Det har været afgørende med en bred aftale, og derfor skal der blandt andet lyde til en ros til Venstre, som bed sig fast i forhandlingsbordet og blev siddende til det sidste, siger Søren Søndergaard.