37 traktorer er i disse timer på vej fra Sønderjylland til demonstration i København.

Cecilie Nielsen fra Sydals er tovholder i en gruppe på 37 traktorførere der er på vej fra Sønderjylland og Fyn til demonstrationen i København den 21. November.
Cecilie er 22 år, faglært landmand, og arbejder til daglig på en svinebesætning.

Cecilies far var med i traktordemonstrationen tilbage i 2011, og det inspirerede Cecilie til at tage initiativ til gøre det igen. Hendes far er dog ikke selv med på turen, men har hjulpet Cecilie med noget af det praktiske.

Planlægning af turen var egentlig på plads, da der var en i gruppen der gjorde opmærksom på at gruppen Oprør fra Landet var igang med at arrangere en stor demonstration i København og Aarhus.
Cecilie havde planlagt turen til at gå fra Sønderjylland over Fyn og Langeland, via færge til Lolland også den vej videre op til København. Så da Oprør fra Landet fik Storebæltsbroen åben, gav det mulighed for at ændre ruten til en væsentligt kortere tur.

- Vi havde egentlig først planlagt at skulle passere Storebæltsbroen kl 22.00 i aften (fredag, red.) også overnatte på Sjælland. Men så blev tidspunktet på broen ændret til kl 04.00, og planen måtte ændres. Der er bare kæmpe opbakning over hele landet, så det tog ikke lang tid at finde en ny overnatningsmulighed ved Årslev på Fyn, fortæller Cecilie Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Nu får vi i stedet for morgenmad på Borreby Gods kl 06.00 i morgen tidlig, og senere går turen mod Sivertsen A/S i Roskilde, hvis ikke planen ændres inden, fortsætter Cecilie.

Gruppen af traktorførere kommer fra alle sider af landbrugsbranchen. Alderen ligger mellem cirka 20 og 40 år.
Stemningen er god og humøret er højt i hele gruppen, og man mærker et kæmpe sammenhold i gruppen.