Lyt til artiklen:

Britiske landmænd tilslutter sig protestbølge

00:00
Hastighed: ???x
01:41

En konvoj på over 100 traktorer trillede forbi det britiske parlament i London med hornene i bund mandag aften. Det skriver BBC

Bag demonstrationen stod Save British Farming og Fairness for Farmers of Kent, som mener, at billige importerede fødevarer og manglende politisk støtte til landbruget sætter fødevaresikkerheden i Storbritannien over styr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
Demonstration i Bruxelles: Forventer blokade fra 500 traktorer

Se også:

Demonstration i Bruxelles: Forventer blokade fra 500 traktorer

Den britiske regering meddeler, at den prioriterer landbrug i hjertet af britisk handel.

Demonstrationerne i Storbritannien kommer efter flere måneder med lignende demonstrationer i Grækenland, Tyskland, Portugal, PolenFrankrig og Belgien, hvor der demonstreres mod europæisk regulering og billige importvarer.

Foruden engelske landmænd er også landmænd fra Wales engagerede i demonstrationerne.

Peter Kiær: Demonstrationer kan blive aktuelle igen

Se også:

Peter Kiær: Demonstrationer kan blive aktuelle igen

Landmand Colin Rayner siger til BBC, at utilfredsheden blandt andet skyldes, at de nye støtteordninger, som erstatter EU-støtten, har et forfejlet klimafokus, og de frygter, at for meget landbrugsjord tages ud af omdrift til skade for fødevaresikkerheden.

- Vi har dyrket jorden i 500 år, og nu betaler regeringen os flere penge for dyrke blomsterbælter end for at dyrke mad. Det er vanvid. De vil rewilde landet, men hvordan vil de brødføde folkene i byerne, spørger Rayner ifølge BBC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den britiske landbrugsminister Mark Spencer understreger, at regeringen støtter landbruget, og han har desuden annonceret, at regeringen vil se på at lave et loft over, hvor meget jord som må tages ud af omdrift.