Fødevarevirksomheden i Struer Dan Duck er blevet lovet en redegørelse fredag fra Fødevarestyrelsen om kritisk rapport, men har intet hørt fra styrelsen.

Hardy Eskildsen, direktør hos Dan Duck, er skuffet og frusteret over Fødevarestyrelsen og fødevareminister Mogens Jensen manglende svar. Begge havde lovet Dan Duck en redegørelse fredag 20. marts i sagen om fejlbehæftet rapport i november 2019 i dagene før det store julesalg af ænder.

- Jeg hørte intet i fredags, og lørdag kontaktede jeg flere medlemmer af Fødevarer- og Miljøudvalget for at høre, om de har hørt noget, og om de har mulighed for at hjælpe, siger Hardy Eskilden.

Hos Dan Duck har de forståelse for, at coronakrisen fylder meget hos myndighederne, men havde alligevel forventet et svar.

Både Rene Christensen (DF), formand for Miljø- og Fødevareudvalget og medlemmerne Erling Bonnesen (V) og Orla Østerby (K) er gået ind i sagen med Dan Duck.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

19. februar i år blev fødevarevirkomheden lovet en tilbundsgående redegørelse af fødevareminister Mogens Jensen.

- Vi forventer en fuldkommen og officiel undskyldning, sådan har det lydt under hele forløbet fra Hardy Eskildsen.

Både Erling Bonnesen (V) og Orla Østerby (K) har besøgt Dan Duck i Struer og været rundt på virksomheden, som i øjeblikket er helt i knæ efter den fejlagtige rapport, hvor Fødevarestyrelsen ved en fejl beskyldte virksomheden for manglende håndhygiejne.

Styrelsen har siden undskyldt beskyldningerne og trukket rapporten tilbage.

- Jeg synes, det er prisværdigt, at de to politikere har besøgt os for med egne øjne at se de vanskeligheder, vi står i, siger Hardy Eskildsen.

Opdateret mandag klokken 11.56.

Maskinbladet har været i kontakt med Fødevarestyrelsen, der gør opmærksom på et svar til Miljø- og Fødevareudvalget den 20. marts. Her skriver styrelsen i et svar på spørgsmål stillet af Erling Bonnesen, medlem af udvalget.

"Det har beklageligvis ikke været muligt at udfærdige et svar inden for fristen. Miljø- og Fødevareministeriet vil besvare spørsmålet hurtigst muligt".