Abonnementsartikel

Virksomheden efterlyser svar fra Fødevarestyrelsen om de stadig kan forvente redegørelse 20. marts om fejlagtig rapport.

Oprindeligt var Dan Duck lovet en redegørelse den 20. marts 2020 om sagsforløbet og ansvaret for at virksomheden nu er i knæ, men hvorvidt den aktuelle alvorlige situation med COVID-19 medfører en udsættelse er ikke afklaret endnu, men det vil der selvfølgelig være en forståelse for, skriver Dan Duck i en pressemeddelelse.

- Det centrale for Dan Duck A/S er i den forbindelse at kunne få et svar på, hvornår redegørelsen vil komme. Fødevarestyrelsen fejlfyldte kontrolrapport fik katastrofale konsekvenser for da Ekstra Bladet viderebragte de fejlagtige informationer, siger direktør i Dan Duck, Hardy Eskildsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsens kontrollanter var på et normalt anmeldt besøg hos Dan Duck A/S. Fødevarestyrelsen offentliggjorde på den baggrund en voldsomt fejlbehæftet rapport, hvor der uretmæssigt blev konstateret nogle forhold der skulle indskærpes, skriver Dan Duck.

Fejl i rapport

Efterfølgende vidste det sig at Fødevarestyrelsens kontrollanter har begået store fejl i deres kontrol, og at der i virkeligheden ingen problemer var med hygiejnen eller forholdende hos Dan Duck i Struer, som fødevarestyrelsens rapport ellers fejlagtigt skrev. Rapporten blev derfor trukket tilbage. Men det var for sent, da overskrifterne i blandt andet Ekstra Bladet allerede har gjort en stor og substantiel skade.

- Fødevarestyrelsen har begået en klokkeklar fejl, og vi forventer en officiel undskyldning, siger direktør i Dan Duck, Hardy Eskildsen.

- Vi er selvfølgelig glade for at fødevarestyrelsen med det samme erkendte, at deres kontrolrapport var forkert, og at der ikke var noget at komme efter hos os, men vi står jo stadigvæk i en katastrofal situation. I forløbet mistede vi en del tillid til de offentlige myndigheder, men nu vælger vi så igen at sætte vores tillid til resultatet af redegørelsen, siger direktør i Dan Duck, Hardy Eskildsen.

Milliontab

- Lad det være sagt med det sammen. Alt andet end en fuldstændig, officiel og gennemgribende undskyldning fra fødevareministeren til os, vil ikke kunne lappe på den skade den fejlbelagte kontrolrapport har kostet os. Så vi regner med en ansvarlig minister også vil erkende, når hans styrelsen har taget så meget fejl, og ikke forsøge at nedtone de fejl, der er sket. Vi ser frem til den 20. marts, siger direktør i Dan Duck, Hardy Eskildsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsens fejlbehæftede rapport har koster millioner i tab af omsætning og image udtaler advokat Hans Sønderby Christensen

- Virksomheden står efter min vurdering virkelig stærkt i en eventuel erstatningssag. En fejlagtig indskærpelse, som allerede er trukket tilbage kombineret med, at Fødevarestyrelsen forholdt sig passive overfor journalisternes kritiske spørgsmål, som kunne have forhindret katastrofen og i stedet brugte kræfterne på at tale virksomheden ned på tv, skaber en klar forventning om et positivt udfald, siger advokat Hans Sønderby Christensen

Advokaten har i flere tilfælde vundet lignende erstatningssager mod Fødevaretyrelsen. Han fortsætter:

- Det burde ikke være nødvendigt at skulle stævne for at opnå medhold i erstatning for klare fejl, når staten på én og samme tid, udlodder erstatning til eventindustrien for corona-skader som staten er helt uden skyld i. Det er efter min vurdering usaglig negativ forskelsbehandling af Dan Duck at give erstatning til hændelige sundhedsuheld men nægte erstatning for fejl i kødkontrollen, som udføres med henblik på at varetage selvsamme interesse, nemlig folkesundheden, slutter advokaten.