En såkaldt teatscrubber fra FutureCow er Compex' bud på årets nyhed til de danske mælkeproducenter.

En ny pattevasker forbereder køernes patter til malkning, og erfaringen fra brugere er ifølge den danske forhandler, Compex, at de bliver meget bedre forberedt end tidligere, og at mælkenedlægningen begynder straks, malkesættet sættes på patterne.

Ifølge Compex vasker, desinficerer, stimulerer og tørrer scrubberen patten i én arbejdsgang, og køerne vænner sig til den med det samme, fordi scrubberen gør arbejdet ens hver eneste gang. Og malkeren lærer også ret hurtigt at bruge scrubberen. Erfaringen siger, at rutinen er på plads efter en til to uger.

Det er også den ensartede stimulering, der ifølge Compex betyder, at koen lægger mælk ned straks maskinen sættes på.

Typisk bruger den rutinerede malker seks sekunder til vask og fire til tørring. Scrubberens motor sidder i børstehovedet, så der er ingen genstridig aksel, der skal håndteres. Når børsterne skal udskiftes, sker det på et øjeblik uden brug af værktøj.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Scrubberen kan indstilles til forskellige features - alt efter de konkrete behov i en besætning, og den kan ifølge Compex installeres og anvendes i alle staldtyper.

Compex mener også, at brugen af scrubberen giver en bedre arbejdsstilling for malkeren, og desuden sparer man udgifter til klude og vaskemaskine.

Endelig fremhæver Compex, at brug af teatscrubberen resulterer i lavere celletal, færre ny-inficerede og hurtigere malkning.

Compex ApS har fået forhandlingen af Teatscrubberen fra FutureCow i hele Skandinavien.