Lyt til artiklen:

DLG sponserer Landsskuets kvæg

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Kvægudstillingen på Landsskuet i Herning afsluttes traditionen tro med konkurrencen for smukkeste malkeko og kvie, Miss Danmark og Miss Teen, med efterfølgende kåring af vinderne lørdag i Hal Q. I år bliver ingen undtagelse, og det bliver DLG, der overrækker præmierne, det skriver DLG i en pressemeddelelse.

- Vi vil virkelig gerne støtte konkurrencer som denne, der meget fint indrammer alle de kompetencer og den enorme flid, som landbruget dagligt leverer. Vi har stor respekt for avlerne og medarbejderne på bedrifterne, og vi vil gerne belønne deres dygtige arbejde. Det er jo virkelig det bedste af det bedste, vi får at se på Landsskuet, fortæller Ann Zaar Christensen, salgskonsulent fra DLG, som også vil overrække præmierne til hovedkonkurrencen om lørdagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden at sponsere præmierne er det også DLG der sørger for at kvæget får foder på skuet. Grovvarekoncernen sponserer nemlig også kvægfoder under hele skuet.

Der er omkring 500-600 køer, der deltager i kvægudstillingen på tværs af fire racer. De bedste køer fra hver race ender efterfølgende i finalen, hvor Danmarks Smukkeste Malkeko og Danmarks Smukkeste Kvie kåres af en jury.

Historisk set har landsskuet handlet meget om avlsdyr og avlere, men i dag er det i høj grad det sociale og mødet mellem by og land, der er i fokus.

- Landsskuet og dyrskuer generelt giver os muligheden for at vise, hvad landbrugserhvervet kan. Der er mange stolte, dygtige folk i landbruget, der gerne vil vise branchen frem, siger Mads Fjordside, som er Landsskuets daglige leder.