Ny 74 heste Tym-traktor vises frem i Roskilde, og den lukker hullet mellem den mindre 60 heste og den støre 105 hestekræfter model.

På Roskilde Dyrskue står der en helt ny traktormodel på standen ved Helms, som blandt andet er importør af koreanske Tym i både Danmark, Sverige og Norge.

Tym T754 er navnet på den nye 74 hestekræfter stærke traktor, som lukker et hul i Tym-traktorprogrammet mellem den mindre T603-model på 60 hekstekræfter og den større T1054-model på 105 hestekræfter.

- Traktoren er udstyret med en tysk Deutz AG motor på fire cylindre og med 2,9 liter slagvolume, fortæller Allan Helms, fra Helms TMT, som er den danske importær af Tym.

- Det er første gang, at der sidder en Deutz AG-motor, og det ser jeg som et stort kvalitetsstempel, og samtidigt en kendt motor for os, da vi kender det fra vores import af Schäffer minilæssere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

40 kilometer i timen

Transmissionen i Tym T754 er en 16x16 med mulighed for krybegear og som standard med 40 kilometer timen, som topfart.

- Traktoren er som stnadard udstyret med koblingsfrit-vendegear.

- Desuden leveres traktoren med to PTO-hastigheder. Enten med 540 og 540eco, eller med 540 og 1.000 omdrejninger i minutter, fortæller Allan Helms.

Han fremhæver desuden en meget skrap venderadius på traktoren:

- Da forakslen har et en ekstra styrekugle på styrestangen, så vender traktoren stort set rundt på en tallerken, og det er tilmed uden et større vedligehold.

Målgruppen for traktoren er ikke bare fritidslandmanden, men også kommunen, anlægsgartneren eller måske som et godt alternativ til en brugt traktor:

- Traktoren er forbredt for frontlift eller frontlæsser og har tre dobbel virkende hydraulikudtag.