Landbrug & Fødevarer glæder sig over dansk BNP-vækst, men ønsker stadig bedre konkurrencevilkår.

Midt i en mørk tid for dansk landbrug kan der virke langt mellem lyspunkterne. Men et af hovednøgletallene for væksten i Danmark viser, at det langsomt går den rigtige vej for økonomien. Danmarks Statistik har offentliggjort reviderede tal for væksten i tredje kvartal, og de mere sikre tal for nationalregnskabet viser en stigning i BNP på 0,4 pct. i tredje kvartal. Danmarks Statistik fastholder derfor næsten deres tal for den samlede vækst.

-Nu er kuglerammen blevet kørt igennem en ekstra gang, og resultatet er heldigvis fortsat positivt. Det er en positiv overraskelse, at dansk økonomi kan præstere så stor vækst set i lyset af et svagt privatforbrug og svigtende eksport, siger cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer, Thomas Søby.

Med de nye reviderede tal er BNP vokset med 0,9 pct. i de første ni måneder i forhold til samme periode sidste år.

- Dagens tal understreger, at dansk økonomi langsomt løfter sig ud af krisen. Men hvordan vi end vender og drejer det, så skal forbrugerne have tegnedrengen op af lommen, samtidig med at virksomhederne skal have bedre konkurrencevilkår, hvis vi skal have vækstraterne helt op og ringe igen, siger Thomas Søby.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce