Holstebro-virksomheden Henry D. Nielsen har landet sin største ordre til dato: Fire Fendt-traktorer til planteavler.

Tirsdag stod planteavler Niels Erik Halgaard klar for at modtage sine fire nye Fendt-traktorer. Med de to 936 og de to 724 Fendt traktorer har Niels Erik Halgaard øget det samlede antal hestekræfter.

Maskinerne kommer fra A/S Henry D. Nielsen i Holstebro, som forhandler Fendt og Massey Ferguson traktorer og høstmaskiner.

- Jeg har ikke kørt Fendt før, men har hørt meget godt. Merprisen er ikke meget højere, og der er en utrolig stor gensalgsværdi. Det er vigtigt, hvis jeg på et tidspunkt skulle komme i tanke om, at jeg ikke vil være planteavler mere, siger Niels Erik Halgaard. Han driver knap 600 hektar i Tvis ved Holstebro.

Gensalg og kørekomfort

Netop gensalgsværdien på traktorerne, driftsøkonomien og det lave brændstofforbrug bider kunderne ofte mærke i, når de vælger Fendt, fortæller Lars D. Nielsen, indehaver af A/S Henry D. Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Samtidig er der en enestående god kørekomfort. Det gælder både affjedringen og hele indretningen i førerhuset, der gør, at det er yderst komfortabelt, siger Lars D. Nielsen.

Auto-styring tager styringen

Alle Fendt-traktorerne er blevet leveret med autostyring.

- Når folk først har prøvet autostyring, er det ikke til debat længere. Det aflaster piloten og forbedrer effektiviteten ganske voldsomt, siger Lars D. Nielsen.

Også dækkene på de fire nye traktorer er værd at bemærke, fortæller Peter Midtiby, som er produktchef for Fendt hos AGCO Danmark. Der er nemlig flere og flere kunder, som vælger at investere i Michelins AxioBib-dæk, der kan overføre motorens trækkraft ved et lavere lufttryk end andre dæk. Det giver dækket en større og længere trædeflade, hvilket forbedrer trækkraften markant.

- I forhold til dækforbrug og dækslid er det ikke uvæsentligt, hvilke dæk man vælger på de store maskiner, siger Peter Midtiby.