I Danmark er det ret udbredt at John Deeres GPS-løsninger benyttes på mange andre mærker end blot de grønne og gule John Deere-traktorer.

I næsten alle tilfælde i Danmark er der tale om lokale løsninger, som er udført af de danske John Deere-forhandlere med primært SolSteer og Agra-Gps, som de klart mest brugte mellem-producenter, for at få John Deeres autostyringsprodukter til at snakke sammen med traktorens ledningsnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde skal der ikke eftermonteres knapper til aktiveringen af autostyringen, og de oprindelige knapper på traktorens joystick eller armlæn kan benyttes til at aktivere autostyringen fra John Deere.

Nu offentliggøre John Deere et partnerskab med tyske Reichhardt GmbH, som netop vil tage sig af denne del, så der ikke længere skal bruges en tredje part, for at koble John Deeres autostyring på andre traktormærker.

- Med denne løsning kan alle John Deere-forhandlere leverer en løsning, som bakkes op hundred procent fra John Deeres-side, fortæller Andreas Reichhardt, administrerende direktør for Reichhardt GmbH.

Løsningen kaldes for Green Fit og er allerede tilgængeligt på markedet. Det forhandles af John Deere, og derfor kan John Deere nu leveres fra fabrikken med Green Fit direkte fra fabrikken.

rich-media-2
GreenFit-løsningen fra Reichhardt består af den lille boks mellem antenne og terminal, som gør det muligt at monterer John Deere-autostyring på andre mærker end John Deere, og på den måde forsat bruge de integeret knapper til eksmepelvis aktiveringen af autostyring. Foto: Morten Damsgaard.