Abonnementsartikel

Fendt viser på Agritechnica en kombination mellem to traktorer, hvor den ene styrer den anden.

På Agritechnica, der løber af stablen til november, viser Fendt en spændende nyhed. Som den første traktorproducent kan virksomheden fremvise to eksemplarer af Fendts 900-serie, hvor alle funktionerne på begge traktorer kan styres fra den ene traktor.

Det betyder dermed, at der kun er brug for en chauffør til at køre begge traktorer. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tidligere har andre mærker spået en styring mellem en mejetærsker og en traktor, men Fendt er altså den første producent til at lancere to traktorer, der fungerer som en master/slave-kombination.

Fendt spår ideen store perspektiver, idet traktorer kører mange flere timer i forhold til en kombination, hvor mejetærskeren kontrollerer traktoren under aftømning af korn, hvor sættet måske kun kører 200 timer om året.

Styrer alle funktioner fra forreste traktor

Ideen er først og fremmest tiltænkt østeuropæiske lande, der har store marker, og hvor der er potentiale til at udnytte begge traktorer fuldt ud.

Således vil chaufføren på den forreste Fendt 900-serie med eksempelvis en stubharve kunne styre den bagerste Fendt 900 med en stubharve eller et lignende redskab.

Chaufføren kan fra den forreste traktor styre alle funktionerne på den bagerste traktor - det gælder både de hydrauliske funktioner, hastighed, arbejdsbredde og afstanden mellem de to traktorer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge traktorer skal naturligvis være udstyret med autostyring, og på grund af sikkerhedshensyn har Fendt valgt, at metoden kun kan bruges på marken - ikke på landevejen.