Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

FendtONE og den nye generation af Fendt 500, 900 og 1000 Vario

24. mar. 2022 | Indrykket af Fendt

ONE THING IS SIMPLE: FendtONE

Del artiklen:

Korte høstvinduer, skiftende klimaforhold og juridiske restriktioner stiller stadig større krav til landmænd verden over og den landbrugsteknologi, de anvender. Det nye, fremtidsorienterede FendtONE-betjeningskoncept tilbyder enkle løsninger, der gør det lettere at opfylde disse krav. FendtONE er nu ved at blive indført i de tre nye generationer af Fendt 500, 900 og 1000 Vario-serierne. Ud over Smart Farming-funktionerne er der blevet tilføjet andre tekniske innovationer til disse serier, herunder et selvrensende luftfilter som ekstraudstyr til de store traktorer og forbedringer til brug af frontlæssere på Fendt 500 Vario.

FendtONE hjælper med at overvinde landbrugets udfordringer

De juridiske krav til rapportering bliver hele tiden større og større, ligesom kravene til bæredygtigt landbrug og prispres på landbrugsprodukterne. Dette øger også presset på landmænd og entreprenører verden over for at producere på en økonomisk og dermed effektiv måde. Grundlaget for et økonomisk succesfuldt landbrug er et indgående kendskab til driftstallene. Disse tal er også nøglen til at påvise en bæredygtig forvaltning.

Andre udfordringer omfatter stigende afstande mellem bedriften og marken, et stigende antal udløb på bedrifterne og behovet for at anvende midlertidige chauffører fra andre lande i korte høstvinduer. Disse faktorer gør det sværere at organisere og uddelegere opgaver på landbrugsbedrifterne. Derfor er der et stort potentiale for at øge effektiviteten i den måde, arbejdet udføres på, ved at indføre strenge planlægnings- og forberedelsesprocesser.

Dokumentation er nemmere end nogensinde før

Når du arbejder med en gødningsspreder eller en gyllevogn, kan du registrere og spore mængden af udbragt næringsstof præcist. Nu kan du lade Fendt Task Doc udføre jobrelaterede rapporteringsopgaver for dig på maskinen. Profi+-modellerne leveres med Fendt Task Doc som standard.

Du kan bruge disse data til at anvende dit næringsstoflager på en bæredygtig måde. Omfattende dokumentation understøtter også overholdelsen af standarderne i fødevareindustrien.

Ude på marken gør det nye FendtONE onboard-betjeningskoncept arbejdet lettere. Føreren kan tilpasse displayet over forskellige ruder på 12" terminalen på armlænet og den valgfrie 12" terminal i taget. Så du kan have 12" terminalen på armlænet, der viser markkortet til brug med Fendt Variable Rate Control, mens tagterminalen viser redskabets ISOBUS-funktioner. Føreren kan hele tiden holde øje med alle de relevante funktioner. Fendt Variable Rate Control udlægger frø, gødning og pesticider effektivt og efter behov, samtidig med at ressourcer og miljø beskyttes.

Dynamiske sammenkoblinger og effektivt arbejde med TIM

FendtONE gør det endnu nemmere at betjene komplekse kombinationer af maskiner. Brug multifunktionsjoysticket til at styre både traktoren og ISOBUS-funktionerne. Og nu er der det helt nye 3L-joystick, som du kan tildele op til 27 ISOBUS-funktioner på over tre niveauer. 3L-joysticket kan bruges til at styre komplekse ISOBUS-kompatible redskaber. Der er ikke behov for eksterne joysticks, så længe redskabet understøtter AUX-N-standarden.

En anden smart løsning til optimering af effektiviteten af tilkoblinger er TIM (Tractor Implement Management). Ved hjælp af TIM tilpasser traktoren sig perfekt til redskabets krav og øger maskinens samlede produktivitet. Sammen med et TIM-kompatibelt redskab, som f.eks. Fendt Tigo XR alt-i-én-vogn, styrer redskabet specifikke traktorfunktioner som f.eks. kørehastighed for at optimere foderoptagelsen i overensstemmelse med høstforholdene. Traktoren sætter farten op ved store svadaffald og sænker farten ved mindre mængder. Resultatet er, at opsamlingen altid fungerer optimalt, at opkoblingen altid fungerer optimalt, og at føreren kan fokusere fuldt ud på at overvåge læsseprocessen.

Præcisionsarbejde med nøjagtighed på centimeterniveau

Power+- og Profi+-maskinerne omfatter som standard den grundlæggende vognbanestyringspakke, hvilket betyder, at de er Fendt Guide-ready. Du kan tilvælge flere sporstyringsfunktioner til præcisionsarbejde i marken, herunder Fendt Contour Assistant, Fendt TI Auto og (fra november) Fendt TI Headland.

Fendt TI Headland er en avanceret pakke til styring af forageren og omfatter Fendt TI Auto og Fendt TI Turn Assistant. Fendt TI Auto udløser automatisk sekvensen af arbejdstrin, når du passerer forlandingslinjen. Det er ikke nødvendigt at aktivere processen manuelt med et joystick. Med Fendt TI Turn Assistant drejer traktoren og redskabet automatisk i henhold til de forudberegnede drejeprocesser. Marken bearbejdes effektivt og præcist, og unødvendige overlapninger undgås. Det reducerer forbruget af brændstof og ressourcer som frø og gødning, og det er skånsomt for jorden.

Den komplette Fendt TI (Teach In)-funktionspakke (Teach In) kan bestilles fra november 2021. Kunder med FendtONE-førerarbejdsstation, som allerede har bestilt Fendt TI Auto, vil kunne opgradere til Fendt TI Headland gratis i 2022

Fuld tilslutningsmulighed med Fendt Connect

Med det centrale telemetrisystem Fendt Connect kan du administrere din flåde fra ethvert sted og samtidig optimere maskinernes anvendelse. Fendt Connect kan eksportere maskindata som f.eks. maskinens position samt omfattende CAN-busdata, herunder brændstofforbrug og AdBlue-niveauer, maskinkapacitet, hastighed og arbejdstimer. Disse data er derefter klar til at blive vist i appen eller webapplikationen. Landbrugsdirektører kan holde øje med deres maskiner hele tiden og kan forsyne dem direkte med brændstof eller AdBlue, når det er nødvendigt. Fendt Connect skal være installeret for at kunne udnytte alle de funktioner, der er tilgængelige med FendtONE offboard, herunder visning af realtidsdata i kortformat.

Med tilladelse kan forhandleren også få adgang til maskindataene. Ved at analysere fejlkoder og kommende serviceintervaller fra et hvilket som helst sted kan du reducere nedetider eller helt undgå dem og planlægge servicebesøg logisk. Maskinrelaterede data hverken lagres eller overføres. Hele processen opfylder de strenge bestemmelser i den europæiske generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). Fendt Connect er tilgængelig som standard på alle Profi+-maskiner fra serien Fendt 500 Vario til Fendt 1000 Vario.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser