Lyt til artiklen:

To legater til vellidt og dygtig lærling

00:00
Hastighed: ???x
03:45

Nogle mennesker tiltrækker sig bare positiv opmærksomhed på deres helt egen stille måde, og sådan et menneske er Peter Krabbe Knudsen. Forleden blev han overrasket af repræsentanter for Dansk Maskinhandlerforening, som kunne overrække ham Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat, det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Peter var indstillet af sin arbejdsgiver Herborg Smede- og Maskinforretning, som i indstillingen blandt andet. skriver:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget stolte af Peter og hans flotte 12-tal til svendeprøven. Peter har gennem sin læretid vist et højt fagligt niveau, som har overrasket både kollegaer og ledelse. Udover det er Peter med sit rolige og venlige sind meget vellidt bland både kollegaer og kunder. Han er hjælpsom og møder altid op med et spil på læben og en positiv tilgang til opgaverne. Det gør Peter til en god kollega og en nøglemedarbejder for virksomheden.

Peter Krabbes evner er heller ikke gået ubemærket hen blandt underviserne på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars, hvor han i juni 2023 blev indstillet til og modtog årets EUX-legat.

Også i den indstilling var der fokus på Peters store faglige nysgerrighed og hans bemærkelsesværdige rolige og eftertænksomme natur. HEG skriver også:

- Peters klassekammerater har nydt godt af hans vindende væsen og store faglighed, når han med stor hjælpsomhed og åbenhed beredvilligt har delt sin viden og erfaring, hvilket har bidraget positivt til både fagligheden og sammenholdet i klassen.

Herborg tog godt imod EUX-krav

Sammenholdet i klassen har betydet meget, og Peter Krabbe har da også stadig kontakt til flere af de tidligere klassekammerater, selvom de nu ikke mødes på skolen mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På grund af EUX var vi jo rigtig meget sammen på skolen, da vi havde længere skoleperioder end EUD-lærlingene, og det har da givet et særligt sammenhold for mange af os, som vi stadig holder fast i, fortæller Peter Krabbe og fortsætter:

- Vi var gode til at hjælpe hinanden og dele viden med hinanden. Det er vigtigt for mig at hjælpe, der hvor jeg kan bidrage med noget til andre, for på et andet tidspunkt er det jo mig, der har brug for hjælp, og så er det en fordel, hvis man har hjulpet andre, så vil de sikkert også gøre gengæld.

På spørgsmålet om hvorfor han valgte at tage sin uddannelse som EUX, svarer han:

- Jeg var i praktik her hos Herborg et par gange, mens jeg var på efterskole, og det var et dejligt sted, så derfor besluttede jeg mig for at lægge en ansøgning. Jeg havde besluttet mig for, at jeg gerne ville tage uddannelsen som EUX, fordi jeg aldrig har været træt af at gå i skole, og så giver det flere muligheder, hvis jeg på et tidspunkt skal noget andet. Derfor var det dejligt, at Herborg kunne se værdien af at have en EUX-lærling.

Roder med lidt af hvert

Lige nu er Peter Krabbe og nogle kollegaer ved at lave eftersyn af en John Deere X9 1100, og det er helt klart de helt store maskiner, han synes er sjovest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De sjoveste opgaver er der, hvor der er meget forskelligt at se til. Der hvor man skal lave noget fejlsøgning og finde ud af, hvad der er galt og så udbedre det, fortæller lærlingen.

Også i fritiden kan Peter Krakke godt lide at skrue på alt muligt på værkstedet hjemme hos mor og far.

- Det kan være alt muligt fra gamle biler til maskiner, der er sjovt at arbejde med, og af og til køber jeg et eller andet, som skal sættes i stand og tænker, at jeg vil sælge det igen, når det er fikset. Det går bare knap så godt med at få det solgt igen, slutter Peter Krabbe med et smil.