Lyt til artiklen:

Nordjyllands Landbrugsskole pløjede sig til titlen som Danmarksmestre i Skole DM

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Samarbejde, teknik og faglighed var i spil, da 20 unge pløjere fra fem af landbrugsskolerne dystede om førstepladsen ved skole-DM i Pløjning. Det var tæt løb, men i sidste ende var det Nordjyllands Landbrugsskole, der løb med sejren og indtog førstepladsen på podiet.

Holdet Plovspids fra Bygholm Landbrugsskole vandt sølv med kun 0,75 point mindre end Nordjyllands Landbrugsskole. Tredjepladsen gik til Grindsted 2, fra Grindsted Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde håbet på, at vi kom i top tre, men vi havde slet ikke forventet at vinde. Faktisk var vi bange for, at Bygholm ville tage sejren, siger Lucas, Emilie, Mathias og Karl fra Lundbæk, Nordjyllands Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Fredag den 20. oktober kæmpede fem af landets landbrugsskoler om podiepladserne ved Skole DM i Pløjning. Foto: LandboUngdom

I modsætning til DM og EM i pløjning, der foregik samtidig med DM i skolepløjning, skulle skolepløjerne ikke være alene i marken. De stillede op i hold af fire personer, og blev blandt andet bedømt på deres samarbejdsevner.

Holdet Lundbæk tror dog på, at det var deres faglighed, der skaffede dem sejren.

- Vi synes selv, at vi fik lavet en god afslutning, selvom jorden var meget anderledes, end den sandjord, vi er vant til, siger Lucas, Emilie, Mathias og Karl fra Nordjyllands Landbrugsskole.

De fem landbrugsskoler kørte til stævnet i busser, der ankom tidligt fredag morgen. Udover pløjerne var flere af deres medstuderende taget med for at heppe på deres kammerater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er vinderne af DM i Pløjning 2023

Se også:

Her er vinderne af DM i Pløjning 2023

I programmet var der også tænkt på underholdning til de elever, der ikke deltog i pløjestævnet. De kunne i stedet kæmpe side om side ved Farmer Olympics, inden de i samlet trop gik mod Plovkroen for at afvente præmieoverrækkelsen.

DM i Skolepløjning foregik under DM i Pløjning 2023, der er arrangeret af frivillige fra LandboUngdoms Region Viborg. Stævnet blev afholdt hos Mariesminde Landbrug i Jebjerg. De deltagende landbrugsskoler var Nordjyllands Landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole, Grindsted Landbrugsskole, Asmildkloster Landbrugsskole og Kjærgård Landbrugsskole.

Veteranpløjerne måtte bruge al deres erfaring ved DM: Her er resultaterne

Se også:

Veteranpløjerne måtte bruge al deres erfaring ved DM: Her er resultaterne