Lyt til artiklen:

GPS-entusiast får jubilæumslegat

00:00
Hastighed: ???x
03:54

Forleden var Dansk Maskinhandlerforening på besøg hos Kaj Homilius A/S, hvor de overraskede Christian Bæk Nielsen med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat, meddeler foreningen.

Hovedpersonen selv var sendt på marken for at arbejde med GPS, for at han ikke skulle opdage, at både hans forældre og repræsentanter fra Dansk Maskinhandlerforening samt kollegaerne samledes for at fejre ham, så det var en overrasket men smilende ung mand, der trådte ind af døren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle indstille dig til legatet Christian. Du har gennem hele din uddannelse vist flid og et stort engagement i dit arbejde. Du har altid sat en ære i at udføre dit arbejde perfekt, og du står ikke tilbage, når der skal ydes en ekstra indsats. Du har gennemført din uddannelse til punkt og prikke, hvilket også afspejler sig på dine karakterer generelt og toppes med et flot 12-tal til svendeprøven. Derudover er du god til at være med til at skabe et godt arbejdsmiljø og er altid klar på en frisk bemærkning, lød det fra værkfører Erik Homilius, som baggrund for indstillingen.

Christian Bæk Nielsen er 21 år og landbrugsmaskinmekaniker, og er vokset op på et landbrug, og har derfor altid haft maskiner omkring sig, så det er der, tilknytningen til branchen stammer fra. En anden person, der har skubbet til interessen for maskiner, er storebror Peter, der er værkfører hos Kaj Homilius A/S.

- Selvom der er seks år imellem os, er vi meget tætte. Peter og jeg tænker meget ens, og det er også derfor, det er nemt at snakke sammen og løse opgaver sammen, og vi bruger også meget tid sammen i fritiden, fortæller Christian Bæk Nielsen, og fortsætter:

- Allerede da jeg gik i folkeskole, var jeg af og til ude og køre med Peter efter skole, når han skulle ud til kunder, og jeg har også været i praktik her på værkstedet. En dag spurgte Erik, om jeg ville i lære her hos Kaj Homilius, og det kunne jeg ikke sige nej til.

Christian Bæk Nielsen har desuden overtaget broderens servicebil, så den bliver vi familien efter at broderen er begyndt at være mere på kontoret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jonas har fået legat på 10.000 kroner: Han er et godt og rart menneske

Se også:

Jonas har fået legat på 10.000 kroner: Han er et godt og rart menneske

Specialiserer sig i GPS

- Det bedste ved den her uddannelse og hverdagen som landbrugsmaskinmekaniker er, at der sker så meget forskelligt hele tiden og teknologien udvikler sig løbende. I dag er vi for eksempel ved at lave nogle GPS-opgaver. Det laver jeg sammen med Kim, der er specialist i det, og jeg får lov til at være med til at holde kurser og undervisning i marken for vores kunder, det synes jeg er rigtig spændende, fortæller Christian Bæk Nielsen, der specialiserer sig i GPS.

Han har desuden udviklet sine faglige kompetencer og sit netværk på en tur til Australien med Agco Young stars, hvor han har arbejdet på et Agco-værksted i tre måneder. Det blev også til en måneds rundrejse i autocamper med fire andre gutter, hvor de tilbagelagde cirka 8.000 kilometer fra Brisbane til Melbourne og tilbage igen.

- I fritiden er jeg meget sammen med venner og min bror og hygger med dem. Ellers skruer jeg også lidt. For nogle år siden købte jeg en Fendt 311, som jeg havde skilt fuldstændig ad for at renovere. Mens jeg var i gang med det, kom Kaj Homilius forbi og kiggede på mig og sagde: Den får du vist aldrig samlet igen, jeg har da aldrig set en traktor i så mange dele. Men det lykkedes at få den samlet igen, fortæller Christian Bæk Nielsen.

Med hensyn til fremtiden, så er der ikke planer om de store forandringer.

- Lige nu er jeg bare rigtig glad for at være her hos Kaj Homilius og satser på at blive her i mange år. Måske kunne det blive til en rejse mere som mekaniker på et tidspunkt, hvis der bliver plads i kalenderen, men jeg er tilfreds hvor jeg er, konstaterer han.

To legater til vellidt og dygtig lærling

Se også:

To legater til vellidt og dygtig lærling