Lyt til artiklen:

L&F hilser aftale om energiparker velkommen

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Regeringen har indgået en aftale med SF, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet om at bane vejen for udbygningen af vedvarende energi på land, og det er de godt tilfredse med hos Landbrug &Fødevarer.

- Aftalen er til gavn for både lokalområderne og opstillerne af vedvarende energi og giver nogle vigtige redskaber til, at vi kan få sat tempo på udbygningen med VE på land. Det er vigtigt, at vi får understøttet den store opgave, som kommunerne står overfor i forhold til sagsbehandlingen af de mange store projekter, der ansøges om, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regeringen og aftalepartierne er enige om, at det fremadrettet skal være lettere og hurtigere at bringe større, sammenhængende arealer i spil til energiparker. Staten vil samtidig få mulighed for hel eller delvis overtagelse af myndighedsbehandlingen af energiparkerne, så de kan blive etableret hurtigere og lettere end i dag. Det er dog vigtigt fortsat at huske de mange mindre projekter, mener direktøren.

- Selvom vi nu har fået en mere tydelig landingsbane for projekterne inden for de udpegede arealer, skal vi stadig have for øje de mange projekter uden for energiparkerne, som er helt afgørende for at nå i mål med en firedobling af vedvarende energi på land, siger han.

Aftale baner vejen for større energiparker på land

Se også:

Aftale baner vejen for større energiparker på land

Aftalen øger også kompensationen til de naboer og lokalsamfund, der bidrager med arealer til den vedvarende energi. I alt kommer cirka 2,5 milliarder kroner til at gå til naboer og lokalsamfund via grøn pulje og VE-bonusser. Indbetalingerne til grøn pulje gøres også mere fleksibel til gavn for lokalsamfundene.

- I Landbrug & Fødevarer havde vi gerne set, at den model til at øge den kommunale belønning, vi sammen med de øvrige partnere i 'Alliancen vedvarende energi - sammen om grøn strøm på land', har forslået, var omfattet af aftalen, siger Flemming Nør-Pedersen, og fortsætter:

- Jeg håber, politikerne vil fortsætte dialogen om, hvordan vi får skabt endnu mere vedvarende energi på den bedst mulige måde til gavn for natur, landbrug, kommuner og lokalbefolkning.