Lyt til artiklen:

Ulrik søger 20 mejetærskerpiloter til en måneds intensiv høst

00:00
Hastighed: ???x
02:06

En måneds høstarbejde startende i Rumænien, og sluttende med høst gennem de baltiske lande. Det er hvad Ulrik Duwe Andersen og Nova Rental søger 20 friske mejetærskerpiloter til, det fortæller han til Maskinbladet.

Nova Rental handler med nyere brugte John Deere traktorer, og høstmaskiner fra Claas. Og så udlejer de også traktorer og høstmaskiner, hvorfor de mangler piloter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sidste år havde vi 67 Claas Lexioner kørende på udlejning, og nogle af dem er udlejet med pilot. Nu søger vi indtil videre 20 piloter, som synes det kunne være sjovt, og jeg tænker, at der er mange danske unge gutter der kunne se det som et fedt sommerjob, siger han.

Piloterne kan se frem til at starte høst i Rumænien omkring den 20,. juni, og afslutte høsten omkring den 25. juli i Estland, efter at have høstet færdig i Rumænien, Litauen og Letland.

- Som det ser ud nu, har vi 15 nyere brugte Lexioner og 8 helt nye New Holland tærskere, 4 med bælter og 4 på hjul, som er udlejet med pilot. Det er de kontrakter vi har i hus nu, men der kommer nok flere til, siger Ulrik Duwe Andersen, der siger han taler jysk, engelsk og tysk.

Han beskriver opgaven som et eventyr på linje med de populære ture til New Zealand, Australien og USA.

- Man får lov at se noget af Europa, som de fleste ellers ikke får at se. Det vigtigste er, at piloterne vil dedikere sig til at køre de fem til seks uger, og se det som et sjovt projekt, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal naturligvis have erfaring med at køre mejetærsker, men ellers er ansøgningsfristen den 10 marts.

- Vi sørger selvfølgelig for transporten og for hotel, så de har det godt, siger Ulrik Duwe Andersen og tilføjer, at de mejetærskere, som skal høste på turen, efterfølgende kommer til salg via selskabet.