Lyt til artiklen:

EUs landbrugsministre presser på for at stoppe pelsdyravl

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Et flertal af EU-lande har presset på for et EU-forbud mod pelsdyravl sideløbende med et forbud mod salg af pelsprodukter. Men Europa-Kommissionen siger, at den afventer yderligere videnskabelige undersøgelser og udtalelser, inden de tager stilling, skriver mediet Euractiv.

Mandag i denne uge støttede en koalition af EU-medlemsstater et potentielt forbud mod pelsdyravl og praksis med at opdrætte og aflive pelsdyr udelukkende for deres skind. De mener forbuddet skal gælde mink, ræve og mårhunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tyske landbrugsminister, Cem Özdemir, udtalte en bøn til EU-Kommissionen om at "tage hensyn til forbuddet mod opdræt af pelsdyr" under den kommende revision af dyrevelfærdslovgivningen, der forventes at blive vedtaget i september i år.

1,5 millioner underskrifter mod pelsavl

Se også:

1,5 millioner underskrifter mod pelsavl

Andre lande, herunder Belgien, Estland, Luxembourg, Tjekkiet og Litauen, har vist støtte til initiativet om et pelsdyrforbud.

- Kommissionen har sagt, at den ønsker at befri disse dyr fra deres bure i forbindelse med revisionen af dyrevelfærdsforordningen. Pelsdyrene må ikke blive glemt, sagde den litauiske viceminister Vytautas Abukauskas under mødet mellem landbrugsministrene.

Snart 20 lande mod pelsdyravl

Mens Litauen modsatte sig pelsforbuddet under et AGRIFISH-møde sidste år, er Litauen nu ved at blive det 20. land i Europa, der forbyder pelsdyravl, skriver Euractiv.

Finland og Grækenland var blandt de lande, der udtrykte deres modstand mod det foreslåede forbud - mens Spanien ikke kommenterede spørgsmålet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pelsdyrs velfærd kan og bør udvikles på grundlag af den nyeste videnskabelige viden og bedste praksis, uden at det er nødvendigt at forbyde industrien, sagde Finlands landbrugsminister Sari Essayah.

I Danmark er hold af mink igen lovligt efter forbuddet blev ophævet efter corona-nedlukningen. I øjeblikket har syv minkavlere genstartet minkerhvervet og samlet avlsdyrene på tre farme i Jylland.