Lyt til artiklen:

Minkavlere mødes om fælles fremtid

00:00
Hastighed: ???x
01:08

Abonnementsartikel

I dag er Foreningen Danske Mink vært for et arrangement i Herning, hvor de byder avlerne velkommen tilbage. Avlerne har kæmpet længe for at få ophævet forbuddet, og for en lille uge siden fik de grønt lys fra fødevareminister Rasmus Prehn.

Fra årsskiftet 2022/2023 kan avlerne genoptage deres erhverv, men der står meget i vejen og meget på spil. Disse udfordringer med blandt andet EU-lovgivning, erstatninger, foderleverancer og det politiske billede efter et valg er nogle af de emner, som skal drøftes på mødet i dag, som afholdes hos Saga Furs i Herning.

Fødevareminister Rasmus Prehn deltager på mødet via et videolink, og politikere fra Liberal Alliance, Venstre, Nye Borgerlige deltager. Også spidskandidat Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne deltager i minkmødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Statens Serum Institut (SSI) har vurderet, at risikoen for folkesundheden vil være begrænset ved genåbning af en betydeligt reduceret minkproduktion i januar 2023 og ved indførelse af en række smitteforebyggende tiltag beskrevet i veterinær- og sundhedsmyndighedernes model til håndtering af covid-19 i minkbesætninger.