Lyt til artiklen:

EU skal tage stilling til forbud mod pelsdyrproduktion

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Abonnementsartikel

Europa-kommissionen skal nu forholde sig til et forbud mod pelsproduktion og markedsføring. 1,4 millioner europæere har nemlig underskrevet et borgerforslag.

Samtidig med, at den danske minkproduktion er ved at starte igen, så er der nu på rekordtid indsamlet nok underskrifter til, at Europa-kommissionen skal tage stilling til et borgerforslag, der vil have et forbud mod pelsdyrproduktion og markedsføring af pels.

1,4 millioner har skrevet under, og mere end 50.000 af underskifterne kommer fra Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er 60 dyrevelfærdsorganisationer, der siden maj sidste år har samlet underskrifter ind, og det er første gang, at et europæisk borgerforslag har fået så mange underskrifter på så kort tid.

- Selvom vi i Dyrenes Beskyttelse var meget uforstående overfor beslutningen om en ny periode med minkavl på dansk jord, har vi ikke på noget tidspunkt mistet troen på, at vi kan få lukket den danske minkindustri. Og det faktum, at den europæiske underskriftsindsamling i weekenden har rundet de 1,4 millioner underskrifter, er et kæmpe skridt på vejen, siger Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Burforbud ulmer - lobbyister frygter kort udfasning

Se også:

Burforbud ulmer - lobbyister frygter kort udfasning

Der skal kun bruges en million gyldige underskrifter for, at et borgerforslag skal tages op til diskussion i EU.

I Danmark er blev der den 2. januar også oprettet et borgerforslag om afskaffelse af og forbud mod minkavl. I skrivende stund har 1.514 skrevet under forslaget. Det kræver 50.000 underskrifter, for at forslaget kan det blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget.