Lyt til artiklen:

38 modefirmaer bakker op om forbud mod pelsavl i EU

00:00
Hastighed: ???x
01:41

38 europæiske modefirmaer afleverer i dag et brev til EUs kommissærer, hvor de bakker op om et 'Fur Free Europe.' De foreslår samtidig totalforbud mod pelsavl i hele EU-området samt importforbud mod pels fra resten af verden.

- Vi har lige oplevet den første københavnske modeuge, hvor pels var bandlyst på catwalken, og modebranchens brev til EU er en fantastisk nyhed, der slår fast, at dyrevelfærd hænger uløseligt sammen med bæredygtighed, siger Stephanie Kruuse Klausen, der er kampagnemanager i World Animal Protection Danmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modefirmaernes udmelding kommer i kølvandet på et borgerforslag, der vil have forbudt pelsavl i EU. En underskriftsindsamling, som 1,7 millioner EU-borgere har skrevet under på, og dermed er EU-kommissionen forpligtet til at tage sagen op.

EU skal tage stilling til forbud mod pelsdyrproduktion

Se også:

EU skal tage stilling til forbud mod pelsdyrproduktion

- Millioner af mink, ræve og mårhunde lever i små tremmebure, og bliver rutinemæssigt dræbt for deres pels hvert eneste år i EU. Den form for dyrehold er blevet stærkt kritiseret af videnskabsfolk, dyreorganisationer og mange europæiske borgere i årtier, og gennem dialog med NGO'er og information fra videnskaben har vi i modebranchen indset, at det hverken er bæredygtigt eller etisk forsvarligt, at bruge dyr på den måde, skriver de 38 firmaer til Kommissionen.

Blandt de 38 modefirmaer er der blandt Marco Polo, Hugo Boss, Ellos Group og Skall Studio fra Danmark. De vurderer, at omkring 70 procent af den globale modeindustri lægger aktivt afstand til brug af pels i produktionen.