Lyt til artiklen:

Regler ændret: Nu kan flere unge søge etableringsstøtte

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Fremover har flere unge mulighed for at søge etableringsstøtte. Landbrugsstyrelsen har nemlig i bekendtgørelsen til Etableringsstøtte til unge landbrugere og gartnere ændret på området tinglysning af ejendom, besætning eller maskiner.

- Vi har ændret i bekendtgørelsen og justeret vejledningen, da vi efter åbning af ansøgningsrunden fandt uhensigtsmæssigheder i bekendtgørelsen i forhold til tinglysning, oplyser Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrelsen skriver, at der har været uklarhed omkring muligheder for tilskud for de landbrugere eller gartnere, som i stedet for køb af ejendom køber eksempelvis dyrebesætninger, maskiner eller planter.

- Det er positivt, at rammerne udvides, og at Landbrugsstyrelsen åbner for, at flere unge landbrugere kan kvalificere til ordningen. Det giver også dem, der tidligere har været afskåret fra at søge, mulighed for at få lavet en ny vurdering på baggrund af ændringen, siger Niels Lindberg Madsen, der er EU-politisk chef i Landbrug & Fødevarer i et skriftligt svar til Maskinbladet.

Agrarøkonomer glæder sig over etableringsstøtten til unge

Se også:

Agrarøkonomer glæder sig over etableringsstøtten til unge

Den nye bekendtgørelse understøtter ordningens oprindelige intention om, at køb af eksempelvis dyrebesætninger, maskiner eller planter også giver adgang til tilskud.

Også støtte uden uddannelsesbevis

Helt konkret vil Landbrugsstyrelsen fra nu af vurdere alle indkomne ansøgere uanset uddannelse. Det vil sige, at man fremover også har mulighed for at søge, selvom man ikke har et uddannelsesbevis fra en landbrugsskole eller tilsvarende.

Samtidig åbner styrelsen for, at flere typer af investeringer kan kvalificere sig til ordningen. De vil samtidig give ansøgere mulighed for selv at bestemme, hvilken tinglysningsdato de søger ud fra, hvis der er flere i spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dog en udfordring, at det sker så kort tid før ansøgningsfristen, den 24. april. Derfor håber vi, at Landbrugsstyrelsen vil sikre en hurtig behandling af ansøgningerne, og at de samtidig vil udvide listen over allerede, forhåndsgodkendte uddannelser, så ansøgerne på forhånd kan være sikre på, at de lever op til kravene i ordningen, selvom de ikke har gået den lige vej gennem en landbrugsskole, siger Niels Lindberg Madsen.

Man skal være under 41 år på ansøgningstidspunktet for at have mulighed for at søge om etableringsstøtte.