Lyt til artiklen:

Mere end en kvart milliard retur til andelshaverne

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Trods et udforende år med blandt andet krig i Europa, forsyningsvanskeligheder og store udsving på råvare- og afgrødepriser, lykkedes det Danish Agro at opnå en rekordomsætning på 59,1 milliarder kroner i 2022 mod 44,0 milliarder kroner i 2021. Og overskuddet blev 1,21 milliarder kroner før skat mod 649 millioner kroner i 2021 - en stigning på 86 procent.

Det er et resultat, som har fået bestyrelsen til at foreslå, at der udloddes hele 260 millioner kroner til andelshaverne i overskudsdeklarering. Det er mere end en fordobling af sidste års rekordstore overskudsdeklarering på 128 millioner kroner, som ellers satte en helt ny standard for Danish Agro-koncernens overskudsdeklarering, idet de 128 millioner kroner næsten fik 2020-overskudsdeklareringen på rekordhøje 48 millioner kroner til at blegne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med årets overskudsdeklarering har Danish Agro dermed udloddet over en halv milliard kroner til medlemmerne de seneste fem år.

Ikke ny normal

Danish Agros bestyrelsesformand Jørgen H. Mikkelsen kalder 2022-resultatet for ekstraordinært stærkt, men finder det naturligt, at det kommer medlemmerne til gavn, når det går forretningen godt.

- Derfor er vi glade for, at vi på baggrund af det ekstraordinære resultat kan præmiere vores medlemmer med en rekordstor udlodning, siger Jørgen H. Mikkelsen.

Han er stolt af, at Danish Agro kan udlodde så stort et beløb, men han forventer ikke, at det igen bliver muligt at udlodde et beløb i den størrelsesorden - i hvert fald ikke foreløbig.

- Der er ingen tvivl om, at 2022 var et år til historiebøgerne. Men vi er også ydmyge, da det var et år, hvor meget gik vores vej. Derfor skal vi ikke forvente, at en udlodning i denne størrelse er en ny normal, siger Jørgen H. Mikkelsen.