Lyt til artiklen:

Efter kødskandale inviterer Kurt Skare nu Fødevarestyrelsen på besøg

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Direktøren for og grundlæggeren af slagterikoncernen Skare Meat Packers, Kurt Skare, rækker nu hånden ud til fødevaremyndighederne med et ønske om en dialog om løsninger, så de problemstillinger, som Fødevarestyrelsens rejsehold rejste efter et kontrolbesøg hos Vejen-virksomheden i december, kan blive løst.

- Linjerne har været trukket skarpt op - både fra os og myndighederne. Ingen har imidlertid en interesse i at eskalere en faglig uenighed, som det er sket den seneste uge. Derfor tager vi nu initiativ til at invitere kontrolchefen fra Fødevarestyrelsen til et fælles møde. Der skal ikke herske tvivl om, at vi altid har ønsket - og fortsat ønsker - et godt samarbejde med fødevaremyndighederne, siger Kurt Skare i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udtalelsen kommer efter den seneste uges voldsomme kritik af Skare Meat Packers, der af Fødevarestyrelsen er blevet meldt til politiet for blandt andet ikke at have styr på sporbarheden på frosset kød, hvor noget var tilbage fra 2010.

Ordfører kræver svar fra ministeren efter sag om gammelt kød med manglende sporbarhed

Se også:

Ordfører kræver svar fra ministeren efter sag om gammelt kød med manglende sporbarhed

- Vi er fortsat af den klare opfattelse, at de udsendte medarbejdere fra fødevaremyndighederne skulle have svaret os på, hvad de ønskede at undersøge, da et rejsehold kom på uanmeldt besøg. Desuden oplever vi, at vores retssikkerhed bliver krænket, når fødevaremyndighederne offentliggør kritiske rapporter før, vi har haft mulighed for at svare inden for den frist, som myndighederne selv har givet os til at vende tilbage med oplysninger efter deres besøg, siger Kurt Skare.

rich-media-3
Hver uge håndterer Skare Meat Packers 1.000 tons kød. (Foto: Skare Meat Packers)

Gammelt kød ikke et problem

Direktøren understreger, at de hos Skare Meat Packers er fagfolk, og derfor ved, at der ikke et problem med at have 250 tons kød, der er fem år og ældre på frost ved minus 18 til 25 grader.

- Men vi lytter til, at pressen og andre opfatter det som gammelt og dårligt kød, selv om det ikke er tilfældet ifølge myndighederne. Derfor vil vi tage dialog med myndighederne om anvendelse, hvis eller når kødet bliver frigivet. Af hensyn til madspil, så vil vi nødig lade det gå til spilde, siger Kurt Skare.

250 tons gammelt kød beslaglagt fra slagteri - noget var 13 år gammelt

Se også:

250 tons gammelt kød beslaglagt fra slagteri - noget var 13 år gammelt

Menneskelige fejl svære at undgå

Ved to kontrolbesøg har Fødevarestyrelsens rejsehold kritiseret Skare Meat Packers for at have ændret på oprindelseslandet, når kødet bliver pakket. Polsk kød er tidligere blevet mærket som dansk, og italiensk kød er tidligere blevet mærket som tysk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Slagterikoncernen fra Vejen fra omkring 650 ansatte. (Foto: Skare Meat Packers)

Direktøren forstår godt, at den forkerte mærkning af oprindelsesland kan se mærkelig ud.

- Det blev rettet med det samme, og vi kan kun forsikre, at der er sket en menneskelig fejl. Menneskelig fejl er svære at undgå, når man håndterer 1.000 tons kød om ugen, siger Kurt Skare.