Lyt til artiklen:

250 tons gammelt kød beslaglagt fra slagteri - noget var 13 år gammelt

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Efter et kontrolbesøg har Fødevarestyrelsen politianmeldt slagterikoncernen Skare Meat Packers, der holder til i Vejen.

Under kontrolbesøget, der fandt sted den 8. december, fandt Fødevarestyrelsen 250 tons frosset kød, som slagteriet ikke kunne fremvise dokumentation for. Noget af kødet var op til 13 år gammelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen skriver i deres rapport fra besøget, at kontrollen skete på baggrund af en anmeldelse. I rapporten står der blandt andet:

- I et hjørne af lageret stod der flere paller med røde kasser, fyldt med kødprodukter. Imellem disse paller stod der en palle med kun 10 røde kasser på. Heri lå mange forskellige udskæringer, hvor der ingen mærkning er, eller hvor der er angivet at holdbarhedsdato fremgår af bagsideetiketten, som midlertidig ikke er påsat.

Rejseholdschef: - Sjældent med sag om så store mængder kød uden sporbarhed

Se også:

Rejseholdschef: - Sjældent med sag om så store mængder kød uden sporbarhed

De umærkede kødprodukter var blandet andet tykstegsbøffer, rib eye, osso buco, cote de boeuf og oksenyretapper.

- Virksomheden fremviste en håndskreven seddel, hvor der var sat nogle forskellige produktionsdatoer på og ikke andet. De fremviste vurderes ikke dækkende, står der i rapporten.

Heri fremgår det også, at fra Skare Meat Packers ikke er enige i gennemførelsen af kontrollen, men at Fødevarestyrelsen har politianmeldt virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke i sig selv er ulovligt at opbevare gammelt kød - uanset alderen - men at problemet er, at der ikke er den nødvendige dokumentation på kødet, og dermed heller ikke en ordentlig sporbarhed.

13 år gammel kød

Under besøget blev der kontrolleret sporbarhed på entre cote, oksesteg, striploin steaks og oksestriploin, hvor Skare Meat Packers ikke kunne fremvise sporbarhedsdokumentation på. Produktionsdatoerne gik på nogle af produkterne helt tilbage til april 2010.

Kødkoncern med underskud på 98 millioner

Se også:

Kødkoncern med underskud på 98 millioner

- Alle fødevarer, der har en holdbarhedsdato, der ligger før udgangen af 2017 beslaglægges, står der i rapporten.

Fødevarestyrelsen har i alt beslaglagt 250 tons kød ved besøget. Hvis Skare Meat Packers ikke inden 1. februar har fremskaffet fakturaer for det gamle kød, bliver det destrueret.

Hele kontrollen tog i alt 12 timer og 40 minutter, hvor fødevarerejseholdet først fik adgang til produktionen efter 32 minutter og en opringning til politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet har kontaktet Skare Meat Packers for en kommentar, men virksomheden er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Efter at kødskandalen er begyndt at rulle har Salling Group besluttet at suspendere al samhandel med Skare Meat Packers, skriver Finans.

Salling Group Salling Group står bag Bilka, Netto og Føtex.