Lyt til artiklen:

Skare Meat Packers: Vi har haft et positivt møde med chefen for Fødevarestyrelsen

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

Kontrolchefen i Fødevarestyrelsen har været til dialogmøde hos Skare Meat Packers, og ifølge slagteriet var mødet godt og konstruktiv.

Det er godt en uge siden, at grundlæggeren af slagterikoncernen Skare Meat Packers, Kurt Skare, rakte hånden ud til fødevaremyndighederne med et ønske om en dialog om løsninger, så de problemstillinger, som Fødevarestyrelsens rejsehold rejste efter et kontrolbesøg hos Vejen-virksomheden i december, kunne blive løst.

Nu har kontrolchefen fra Fødevarestyrelsen så været til dialogmøde hos Skare Meat Packers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har haft et rigtig godt og konstruktivt møde med kontrolchefen her i Vejen. Det er altid rart at mødes med mennesker og få mulighed for at gennemgå og drøfte procedurer og faglige fortolkninger og uenigheder, mens man sidder omkring samme bord, siger Kurt Skare i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Hver uge håndterer Skare Meat Packers 1.000 tons kød. (Foto: Skare Meat Packers)

Fødevarestyrelsens rejseholds kontrolbesøg i december 2022 endte med skarp kritik af Skare Meat Packers, der blev politianmeldt for ikke at ville lade rejseholdet komme ind med det samme, for ikke at have styr på sporbarheden på 250 tons frosset kød og for at have ændret på oprindelseslandet på noget kød under pakningen.

Under dialogmødet viste Kurt Skare slagteriets produktion og frostlager frem, og han gennemgik, hvordan slagteriet arbejder med dokumentation af sporbarhed, fødevaresikkerhed og adgangskrav.

Blevet klogere på hinanden

Tidligere har Kurt Skare været ude med skarp kritik af Fødevarestyrelsen og rejseholdets kontrolbesøg.

Rejseholdschef: - Sjældent med sag om så store mængder kød uden sporbarhed

Se også:

Rejseholdschef: - Sjældent med sag om så store mængder kød uden sporbarhed

Blandt andet var slagteridirektøren utilfreds med, at kontrolrapporten blev offentliggjort inden den svarfrist, slagteriet havde fået, var udløbet. Slagteriets advokat har også kaldt besøget for ulovligt og forlangt, at Fødevarestyrelsen skulle undersøge sin egen praksis under involvering af EU-Kommissionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er blevet klogere på myndighedernes kardinalpunkter i forbindelse med, at vi gik skævt af hinanden ved kontrollen. Det er vigtigt for os at få et klart billede af, hvor der er plads til forbedringer i procedurerne, siger Kurt Skare.

Maskinbladet ville gerne have hørt, hvordan Fødevarestyrelsen oplevede dialogmødet, men Michael Gaudio Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

rich-media-5
Slagterikoncernen fra Vejen fra omkring 650 ansatte. (Foto: Skare Meat Packers)