Lyt til artiklen:

Folketingsmedlem ser på ny landbrugsteknologi

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Regeringsforhandlingerne giver nogle stille dage i folketinget. Det har fødevareordfører Carsten Bach (LA) benyttet til at se nærmere på nutidens og fremtidens landbrugsteknologi.

Så længe der er forhandlinger om en ny regering, er arbejdet i Folketinget næsten på stand by, og det har givet Liberal Alliances nyvalgte fødevareordfører, Carsten Bach, tid til at besøge Agromek, hvor han blandt andet kigger nærmere på fremtidens landbrugsteknologi, som måske rummer nogle af svarene på, hvordan klimaudfordringerne løses.

Han benytter også anledningen til at genaktivere sine netværk fra sin tidligere periode som folketingsmedlem for Liberal Alliance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er her blandt andet for at stikke en finger i jorden i forhold til teknologik og klima, som helt sikkert bliver en del af forhandlingerne om en kommende klimaafgift. Jeg forventer også, at det bliver en del af det kommende regeringsgrundlag, siger Carsten Bach.

Han mener ikke, at han afslører noget, hvis han beskriver Liberal Alliances position i regeringsforhandlingerne som perifer.

- Men vi deltager konstruktivt af hensyn til det fremadrettede samarbejde. Vi vil trække en ny regering i en retning, som også er givtig for fødevareerhvervet. Vi ønsker, at en klimaafgift giver udvikling af erhvervet. Det må ikke koste eksportværdi, for så skyder vi os selv i foden, mener Carsten Bach.

Han mener dog, at det var uheldigt, at klimaafgiften blev et stort tema i valgkampen, så længe den ekspertgruppe, der skal fortælle, hvordan det i givet fald kan lade sig gøre, endnu ikke er kommet med en vurdering.

- Udfordringen er, at Danmark har højere klimaambitioner end det øvrige EU, og det kan give nogle lande mulighed for at slække på deres ambitioner. Og det betyder enormt meget for Liberal Alliance, hvordan en klimaafgift skrues sammen, for vi går ikke ind for skøre afgifter, siger Carsten Bach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at en ensartet CO2-afgift er den teoretisk rigtige metode til at regulere udledning, men han erkender, at der er tekniske udfordringer.

- Derfor vil jeg gerne se nogle praktiske løsninger, tilføjer han.