Liberal Alliance har skiftet fødevareordfører, efter at Mette Bock igen skal være udviklingsordfører. I stedet fordobler Carsten Bach sit ordførerskab, så han nu er både miljø- og fødevareordfører og altså dækker hele folketingsudvalgets og ministeriets område:

- Først og fremmest bliver der bedre sammenhæng for mig som ordfører og i forhold til forhandlingerne i ministeriet. Jeg har i forvejen sammen med Mette Bock deltaget i forhandlingerne om både Landbrugspakken og Naturpakken, og derfor har jeg fulgt løbende med. Jeg har langsomt kunnet sætte mig ind i området, og det er en god ballast, siger Carsten Bach til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har i forvejen sammen med Mette Bock deltaget i forhandlingerne om både Landbrugspakken og Naturpakken, og derfor har jeg fulgt løbende med.,

Carsten Bach, landbrugsordfører, Liberal Alliance

Geolog

Han er uddannet geolog og har en 12-årig baggrund som miljørådgiver på blandt andet jordforureningsområdet, så han har på miljødelen en god basis:

- Der er meget fokus på specielt vandmiljøet, når vi snakker fødevare- og landbrugspolitik. Derfor er det også naturligt, at jeg kan overtage det område, og jeg har stadig mulighed for at kunne trække på Mette Bocks store erfaring fremadrettet. Dansk landbrug har gennem mange år været inde på en kurs, hvor man løbende laver miljøforbedringer og har reduceret udvaskningen af kvælstof, siger Carsten Bach, der i øvrigt håber på en snarlig forlængelse i EU-systemet til brugen af glyphosat:

- Det er frustrerende, at det skal løbe over flere omgange. Vi har det videnskabelige grundlag for at lave en forlængelse, men der er kastet grus i maskineriet i forhold til EU. Det er uheldigt, slutter Carsten Bach.