Lyt til artiklen:

Liberal Alliance vil have CO2-afgift

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Partiets klimaordfører ærgrer sig over, at partiet ikke gik med i aftalen om klimaloven.

- Det er en god ide med en CO2-afgift. Det er efter alt at dømme det bedste redskab til at sørge for, at også fødevareproduktionen bidrager til, vi når 70-procentsmålsætningen. Sådan siger Liberal Alliances klimaordfører, Ole Birk Olesen, til Altinget ifølge Nordjyske

Han erkender, at en afgift på landbrugets produktion kan gøre klimabelastende produkter dyrere, ligesom det kan betyde færre arbejdspladser i nogle dele af landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modsat Socialdemokratiet og Enhedslisten ønsker Liberal Alliance dog, at pengene skal gå til at sænke skatter og afgifter, frem for til en landbrugsfond.

Vil gerne være med i klimaaftale

Samtidig siger Ole Birk Olesen at det ærgrer ham, at Liberal Alliance står uden for klimaloven, og at han tror at partiet gerne vil være med i en aftale efter valget.

Dermed slutter Liberal Alliance sig til Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF og Socialdemokratiet som alle ønsker at indføre en CO2-afgift på landbruget.

Tre røde partier øger presset på landbruget

Se også:

Tre røde partier øger presset på landbruget

Også Venstre vil have en afgift, dog betinget af at den er med til at omstille landbruget. Derudover må den ikke sende arbejdspladser ud af landet og lukke dansk fødevareproduktion.

Venstre vil have CO2-afgift på landbruget

Se også:

Venstre vil have CO2-afgift på landbruget

Konservative ønsker også at indføre en CO2-afgift, men vil afvente et ekspertudvalgs anbefalinger først i 2023. Et lignende sted står Dansk Folkeparti, som ikke ønsker en afgift, men derimod en bindende aftale om reduktioner. Lever landbruget ikke op til dén, er partiet klar til at tale CO2-afgift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Danmarksdemokraterne har man direkte afvist ideen om CO2-afgift på landbruget.