Lyt til artiklen:

- Jeg er en bedre opfinder end sælger

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Abonnementsartikel

Det der med at opfinde kan for mange betyde meget mere end at skulle sælge sine produkter. Det gælder blandt andet for Jørgen Jensen.

- Det er ikke, fordi jeg ikke vil sælge, men jeg kan nu bedre lide at opfinde og bygge og synes, det er det sjoveste. For man skal lave det, man synes er interessant, siger Jørgen Jensen, der er ejer af AutostyringDK og Ladetørret hø.

Jørgen Jensen udstiller sammen med Steerguide og TractorBumper i Hal E til Agromek. Her samarbejder og hjælper Jeppe Frølund, ejer af Steerguide, og Jørgen Jensen hinanden til at blive bedre og klogere på RTK-løsninger til billigere løsninger end andre konkurrenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jørgen Jensen ejer et ridecenter og landbrug i Kolding, og er uddannet landbrugsmaskintekniker, hvor han har en stor intresse for at opfinde alt muligt indenfor digitale løsninger og landbrugsredskaber.

- Det har ikke sagt mig noget det der med at sælge. Det er meget sjovere at bygge enkelte prototyper, og så smide det op til salg. Jeg sælger da ting i ny og næ til både små som store købere, siger Jørgen Jensen.

Har græslufter med på Agromek

Jørgen Jensens opfinderhjerte kommer til syne ved Agromek, hvor han har slæbt en enkelt af sine kreationer med, som er inspireret fra England.

- Jeg så noget ligende i England, og andre har da også lavet sådan en her før, men jeg har tænkt på at lave den meget mere enkel, med meget, meget tynde tænder for at mindske skader i græsset, siger Jørgen Jensen.

Den er udviklet til at løse problemer med traktose i slætmarker eller andre marker, hvor der ikke skal pløjes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved færdsel på marken med maskiner eller græssende dyr, vil der med tiden dannes en hård pløjesål, som forhindre planterne i at udvikle rødder i dybden. Vand vil ligeledes have svært ved at trænge ned i jorden. Her kommer græslufteren ind i billedet.

Grubningen løsner jorden, så vand og ilt igen kan trænge ned i jorden, hvlket giver planterne bedre rodnet, og øger jordens evne til at holde på fugten i tørre perioder.

- Der er ikke særlig stor fokus på det her hjemme, men selv i sandjord, som mange har, sker dette problem, siger Jørgen Jensen.

rich-media-3
Først er rulleskær til at skære op og den tynde tand og en trommel til at trykke til igen, hvor græsset hurtigt gror sammen efterfølgende. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Simpel opbygning

Den er på 3,5 meter med en tandafstand på 70 centimeter og en dybde fra 0-40 centimeter, hvor den kan indstilles med en pløk i hver side af rammen. Ellers kan den fås med hydraulisk udløser eller bare med springbolt-løsning, som gør den uhyrer billig ifølge Jørgen Jensen. Kraftbehovet er 30-40 hestekræfter pr. tand.