Lyt til artiklen:

Pulje på 25 millioner til løsgående søer åbner snart

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Selve proceduren for, hvordan man har valgt at behandle ansøgninger, vækker undren hos direktør i Byggeri og Teknik, Flemming Hedegaard, skriver Sagro.

For metoden kan betyde, at mange penge i puljen slet ikke kommer dyrene til gavn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man tager ikke hensyn til, om den enkelte landmand rent faktisk er klar til at begynde at bygge, eller om man først skal til at søge om miljø- og byggetilladelse. Hvis ikke man har de tilladelser på plads, kan det for mange være svært at nå at færdiggøre sit byggeri inden for tidsfristen, siger Flemming Hedegaard.

Deadline for ansøgninger er den 10. januar. Og man har to år til at færdiggøre sit byggeprojekt, men den nedtælling begynder ikke 10. januar. Her regner man i stedet to år fra ansøgningstidspunktet.

- Så vi kan risikere, at nogle landmænd, som får bevilget et tilskud, ikke kan nå at bruge det, fordi de ikke både kan nå af få tilladelserne klar og nå at bygge det. Og så vil pengene være spildt, for den toårige periode bliver ikke forlænget, som man ellers har set i andre tilfælde, siger han.

Mere dyrevelfærd

Målet er at højne dyrevelfærden, og det er årsagen til, at man gerne vil udvide arealet pr. so, så de kan slippes løs i farestaldene. Som det er nu, er der ikke en fastsat dansk regel for størrelsen på stierne, men i tilskudsordningen kan man kun søge i intervallet fra 6,0 m2 til og med 7,2 kvadratmeter pr. sti, skriver Sagro.

Læs mere om ansøgningen og kravet til byggeriet.