Lyt til artiklen:

Landmand får stor bøde for 18 ulovlige sprøjtegifte

00:00
Hastighed: ???x
01:27

En fynsk landmand er af retten i Odense blevet dømt skyldig i at have besiddet og brugt 18 ulovlige sprøjtegifte. Ifølge Fyens Stiftstidende har landmande, der ejer landbrugsvirksomheden, fået en bøde på 122.611 kroner.

Landmanden har under hele sagen nægtet sig skyldig og har blandt andet forklaret, at en del af midlerne ikke var hans, men hans 93-årige mors, der tidligere har drevet landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fynske landmand var tiltalt for i alt seks forskellige forhold om at besidde og have anvendt ulovlige sprøjtegifte og kemikalier og for ikke at have udfyldt en fyldestgørende sprøjtejournal. Retten fandt landmanden skyldig i alle seks forhold.

Sagen tog sin begyndelse tilbage 2021, hvor landmanden forsøgte at holde Landbrugsstyrelsens kontrollører hen, så hans ansatte imens kunne skille sig af med ulovlige sprøjtemidler. Det forklarede kontrolløren, der var et af vidnerne i retssagen.

Det var Miljøstyrelsen, der anmeldte landbrugsselskabet til Fyns Politi, og det er også styrelsen, der har udregnet størrelsen på bøden, som anklageren i sagen krævede. Beløbet afspejler ifølge dem overtrædelsens grovhed. Retten valgte at følge anklagerens krav om størrelsen på bøden.