Lyt til artiklen:

Igen fald i bestanden af søer i Kina

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Både den samlede svinebestand og antallet af søer fortsætter med at falde i Kina. Det skriver Markedsnyt for Grisekød.

I midten af marts har det kinesiske landbrugsministerium opgjort den samlede svinebestand til 408,5 millioner og bestanden af søer 39,92 millioner. Dermed ligger den samlede svinebestand 5,2 procent lavere end for et år siden, mens bestanden af søer er faldet med 7,3 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er femte kvartal i træk, at bestanden af søer falder, men bestanden ligger fortsat højere end myndighedernes mål om en bestand af søer på 39 millioner.

Forventet fald i kinesisk import at grisekød i 2024

Se også:

Forventet fald i kinesisk import at grisekød i 2024

I marts måned steg svineprisen til 15,5 yuan per kilo, hvilket er 14,97 kroner. Prisstigningen i kombination med lavere foderpriser betød, at kinesiske svineproducenter efter en længere periode med negativ indtjening i marts havde en positiv indtjening i svineproduktionen på omkring 100 yuan (96,61 kroner) per gris.

I april betyder dårligere efterspørgsel, at priserne er faldet tilbage til 15 yuan (14,49 kroner) per kilo, hvilket ifølge Markedsnyt igen sætter pres på indtjeningen og giver anledning til bekymring for, at yderligere produktionsnedskæringer er nødvendige for at skabe en positiv indtjening i svineproduktionen.