Lyt til artiklen:

Danish Crown låser fra i dag leverancen af slagtegrise

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Med virkning fra i dag kan andelshaverne i Danish Crown ikke længere frit øge deres mængde af grise til slagteriet. I en pressemeddelelse skriver Danish Crown:

- Når leverancer og slagtekapacitet er i balance, minimeres slagteomkostningerne, og grisenes værdi maksimeres. Derfor aktiverer Danish Crown med virkning fra i dag sin såkaldte stabilitetsmaske i opadgående retning. Det betyder, at andelsejerne ikke længere frit kan øge deres A-mængde løbende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet låser Danish Crown de aftalte mængder, så ændringer skal ske med 12 måneders varsel i den kommende periode. Samtidig vil der blive afregnet med stabilitetsfradrag, hvis der er større udsving i leverancerne, end Danish Crowns regler tillader.

Jeppe Bloch: Lukning af Ringsted er udtryk for rettidig omhu

Se også:

Jeppe Bloch: Lukning af Ringsted er udtryk for rettidig omhu

- Der skal simpelthen ske noget nu, og vi er klar til at dreje på alle de håndtag, vi kan. De sidste 20 år har vi igen og igen skruet op og ned for vores kapacitet. Altså enten ansat eller afskediget hundredvis af medarbejdere. Både overarbejde, oplæring af nye medarbejdere og ledig kapacitet er voldsomt dyrt og koster millionbeløb. Derfor skal vi gøre alt for at stabilisere andelsejernes leverancer af grise, for det er en af vejene til at kunne afregne deres grise til en pris, der matcher resten af Europa, siger Danish Crowns formand Asger Krogsgaard og henviser til, at Danish Crown i sidste uge præsenterede en model, som gør det muligt for smågriseproducenter at blive andelsejere.

Danish Crown vil lukke slagteri i Ringsted

Se også:

Danish Crown vil lukke slagteri i Ringsted

I efteråret nedsatte repræsentantskabet i slagteriet et vedtægtsudvalg, som skulle komme med forslag til moderniseringer af selskabet.

Første forslag fra udvalget er at lukke smågriseproducenterne ind i slagteriet med et andelsejerskab, hvor de også afregnes af slagteriet. Den model skal holde flere grise i Danmark fremfor eksport.