Lyt til artiklen:

Britisk minister vil forbyde solceller på landbrugsjord

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Den britiske minister for miljø, fødevarer og landdistrikter vil omdefinere hvilken jord der er - bedst og mest brugbar, for at sikre fødevareproduktion.

Storbritanniens nytiltrådte minister for miljø, fødevarer og landdistrikter vil forbyde solceller på størstedelen af den engelske landbrugsjord. Det skriver The Guardian. Ministeren mener nemlig, at etablering af solcelleparker på landbrugsjord stikker en kæp i hjulet på hans ambition om at sikre vækst i landets fødevareproduktion.

Ranil Jayawardena har ifølge mediet bedt sit ministerium om at omdefinere begrebet - bedst og mest brugbar, da jord med denne definition er øremærket landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nuværende definition omfatter jord i kategorierne 1 til 3a, på den britiske skala fra et til fem. Ministeren ønsker dog, at også jord i kategori 3b inkluderes. Og da det netop er på 3b-jord at størstedelen af solcelleprojekterne i England bliver bygget, og planlagt, vil en omdefinering betyde, at flere projekter vil gå i vasken.

Skulle Ranil Jayawardena lykkes med projektet vil det betyde, at 58 procent af den engelske landbrugsjord vil være ulovlig grund for solcelleparker. Samtidig noterer The Guardian, at jord i kategorierne fire og fem sjældent er brugbare til at etablere solceller på.

Overfor The Guardian benægter ministeriet dog at ændringen skulle være på vej. I stedet siger de, at regeringen har undersøgt sine muligheder for at beskytte landbruget, naturen og økonomien.