Lyt til artiklen:

Henrik Studsgaard hjemsendt

00:00
Hastighed: ???x
01:12

Abonnementsartikel

Henrik Studsgaard, tidligere departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet, er i risiko for at miste sin stilling efter skarp kritik fra Minkkommissionen.

Særligt Miljø- og Fødevareministeriet fik kritik af kommissionen for håndteringen af minksagen. Det vurderes, at ministeriet har handlet særdeles kritisabelt.

Ministeriet havde flere gange mulighed for at bryde ind og dele sin vurdering af, at der ikke var hjemmel til at aflive alle mink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu får sagsforløbet konsekvenser for daværende departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard. Han er i risiko for at miste sit nuværende job som departementschef i Miljøministeriet.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har indstillet at indlede en disciplinærforfølgning af departementschef Henrik Studsgaard med et tjenstligt forhør.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har rådført sig med Kammeradvokaten, og det er Kammeradvokatens vurdering, at indstillingen er forenelig med retsgrundlaget og praksis. Miljøministeren har fulgt indstillingen fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, og departementschefen er fra dags dato fritaget fra tjeneste, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der vil snarest blive konstitueret en midlertidig departementschef.