Lyt til artiklen:

Debatmøde om fremtidens fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Der er lagt op til en spændende debat, når et par fødevareproducenter, en pioner inden for produktion af græsprotein og Landbrug & Fødevarer skal diskutere, hvordan fremtidens fødevarer kan og skal produceres.

Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever i høj grad, at debatten om produktionen af fremtidens fødevarer flytter sig i en retning af, at vi skal tænke nye veje. Det er noget der fylder rigtig meget for de studerende, især når de skal vælge, hvilke områder de vil specialisere sig i. Derfor er det helt naturligt for os, der uddanner fremtidens landmænd, at deltage i debatten om, hvad vi skal uddanne de unge mennesker til, siger forstander Lene Søholt Jacobsen, Grindsted Landbrugsskole, om baggrunden for den kommende debataften.

Debatten finder sted den 4. november fra klokken 19.00 i Idrætshallen ved Tronsøskolen i Grindsted.

På årets debataften vil der være oplæg fra stifter af Nordic Harvest, Anders Riemann, der har specialiseret sig i vertical farming, som han mener kan være en af løsningerne på et stigende behov for fødevarer i fremtiden. Derudover kommer CEO hos Naturli' Foods, Henrik Lund forbi, der er overbevist om, at fremtiden i højere grad bliver vegetarisk og vegansk.

Skal være omstillingsparate

Op til debataftenen har indlægsholderne lavet små videoer, der er blevet bragt på Grindsted Landbrugsskoles Facebookside, og der er ingen tvivl om, at deltagerne er klar til at tage debatten indbyrdes og med de fremmødte.

- Vi skal alle blive klogere på, hvad fremtidens forbrugere forventer, og hvad de vil forpligte sig til. Som landmænd er vi klar til at producere det, der efterspørges, men vi har i højere grad end nogensinde tidligere behov for at være omstillingsparate. Er vi ikke det, bliver det svært at drive en landbrug i fremtiden, siger H.C. Gæmelke, der er landmand og formand for Jysk Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Panelets to øvrige deltagere er CEO ved BioRefine Denmark, Vagn Hundebøll, der har gjort det til en forretning af udvinde protein fra græs. Derudover deltager Viceformand for Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed