Abonnementsartikel

Ifølge tidligere medarbejder i Miljø- og Fødevareministeriet Anders Kromann Linn fik Mogens Jensen det politiske ansvar for aflivningen af alle mink, selvom man havde gjort det klart, at hjemlen til at aflive alle mink ikke fandtes i Mogens Jensens ministerium.

For hver person, der forklarer sig i Minkkommissionen i Retten på Frederiksberg bliver det kun tydeligere, at det i Fødevarestyrelsen aldrig har været målet, at alle mink skulle aflives. Hidtil har samtlige medarbejde i vidneskranken fra det tidligere Miljø- og Fødevareministeriet forklaret rækken af dommere og mere end 50 bisiddere for ministre og embedsmænd, at man siden september måned har arbejdet på flere scenarier, hvoraf det ene omhandlede aflivning af alle mink.

Én efter én har medarbejderne i det tidligere Miljø- og Fødevareministerium fortalt, at man internt i ministeriet ikke mente, der var lovhjemmel til at tage det mest drastiske scenarie i brug. Helt konkret henvises der gang på gang til, at der ikke i §30 i "Lov om hold af dyr" kan hentes hjemmel til at føre et scenarie ud i livet, der defacto vil medføre en afslutning på et lovligt erhverv - og specielt ikke, når alle inddæmmende tiltag ikke har været taget i brug.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.